Judecătorul Cristi Danileţ a fost sancţionat de Secţia disciplinară pentru judecători din cadrul CSM, pentru că a încălcat Codul deontologic prin numeroasele postări pe care le-a avut pe reţelele de socializare, conform Antena 3.

Cristi Danileț anunța, acum o săptămână că nu se va prezenta astăzi la CSM și nici nu va mai da curs vreunei invitații din partea Consiliului pentru „presupuse delicte de opinie”.

 „Săptămâna viitoare ar trebui să merg la CSM pentru a răspunde cu privire la anumite afirmații făcute de mine în mediul online. Sunt trei astfel de acțiuni derulate împotriva mea de la începutul acestui an și încă una în stadiu incipient. Vreau să fie foarte clar: nu accept să dau explicații nimănui pentru ceea ce scriu sau spun, cât timp nu comentez dosare în curs de derulare, nu critic colegi și nu instig la încălcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesând aspecte socio-juridico-politice încă din anul 2003. Până acum, niciodată nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmațiile mele sunt în aceeași manieră, relevând o constanță a principiilor pe care le susțin de mulți ani și care sunt conforme standardelor internaționale privind justiția. Brusc însă, au apărut mai multe autosesizări ale Inspecției care are puterea de a alege în mod arbitrari pe ce magistrat să urmărească și pentru ce postări și interviuri. Ei bine, de azi înainte nu voi mai da curs niciunei chemări la CSM sau Inspecție pentru presupuse delicte de opinie. În România încă avem libertatea de expresie și înțeleg să îmi exercit acest drept ca orice alt cetățean, în mod demn și integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guvernează statutul magistraților”.

Din informațiile furnizate de Antena 3, obținute în exclusivitate pe surse, reiese că mesajul de pe Facebook pentru care a fost sancționat judecătorul Cristi Danileț a fost următorul: „Poate cineva remarcă că totuși succesiunea atacurilor, destructurărilor și decredibilizărilor la adresa următoarelor instituții SRI, SPP, Poliție, DNA, Jandarmerie PG, ICCJ, Armată nu par întâmplătoare după declararea sus și tare a abuzurilor instituțiilor de forță.”

1 COMENTARIU

  1. „presupus” delict nu e dacă e NERESPECTAREA LEGII 62/2011 cap 5 art 202 scrie „nu pot declara grevă judecătorii procurorii” cu definiția grevei ca la carte agravantă cu formă continuată cu instigare la nerespectarea Legii „explicații nimănui” dăcât în fața LEGII iar încălcarea acestei legi e faptă penală ? Se aduce la cunostință pentru alte presupuse probleme se poate adresa medicului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here