Judecatorul Vasilica-Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, precum si alti 3 judecatori au dat explicatii in mai multe dosare disciplinare.

Cei patru magistrati au intrat in discutia Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara in sedinta de miercuri, 11 septembrie 2019.

Vasilica Danilet este acuzat de savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Amintim ca pentru aceeasi abatere disciplinara, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara l-a sanctionat pe Danilet cudiminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni.

In afara de Vasilica Danilet, in sedinta din 11 septembrie 2019 au fost audiati alti trei judecatori, cercetati pentru diverse abateri stipulate in articolul 99 din Legea nr. 303/2004.

Lista acestora:

1. Iulian Pacurar (Tribunalul Specializat Cluj) – lit. r) teza I: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”;

2. Mihaela Lazau (Judecatoria Sannicolau Mare) – lit. c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

– lit. h): „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”;

– lit. t): „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”;

3. Marius Daniel David (Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti) – lit. r) teza I: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Sursa : www.juri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here