Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că județul Cluj are cea mai mare rată de promovare la examenul de Bacalaureat, respectiv 85,1%.

Oficialul român a mai spus că Rata generală de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este de 73,3% promoţie curentă şi promoţiile anterioare, fiind cea mai bună din ultimul deceniu.

„Aş vrea să încep prin a felicita toţi cei 89.000 de candidaţi reuşiţi la examenul de Bacalaureat în această sesiune, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211.

Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele au fost afișate la centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației. Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații astăzi, 27 iunie, până la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here