În timpul dezbaterilor Formului Tinerilor Parlamentari din Uniunea Europeană, Jean Clude Juncker a subliniat faptul că deși susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, România este mai puțin îndreptățită decât Bulgaria să fie în Schengen. Când a fost întrebat de un coleg de ce, acesta a răspuns sec: din cauza corupției!, susţine pe facebook deputatul PNL Cluj, Sorin Moldovan.

La dezbatere a participat și Ministrul pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu, mai afirmă Moldovan.

Interesant este că până de curând Bruxellesul considera că şi Bulgaria are probleme cu corupţia.

”ATENȚIE!!!

Având în vedere că mâine guvernul PSD-ALDE urmează să promulge prin Ordonanță de Urgență Codul Fiscal, l-am întrebat în această seară pe domnul Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, dacă Comisia ia în calcul posibilitatea să deschidă procedura de deficit excesiv împotriva României. La această întrebare președintele Juncker a răspuns că o decizie în acest sens va fi luată peste două săptămâni dar că există această posibilitate. De asemenea, în timpul dezbaterilor Formului Tinerilor Parlamentari din Uniunea Europeană, domnul Junker a subliniat faptul că deși susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, România este mai puțin indreptățită decât Bulgaria să fie în Schengen. Când a fost întrebat de un coleg de ce, acesta a răspuns sec: din cauza corupției!

P.S. : La dezbatere a participat și Ministrul pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu.

#ÎndrăzneșteSăCrezi
#YoungMPsForum!, a scris pe facebook Sorin Moldovan. 

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat în 13 septembrie în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România la începutul lunii mai, Juncker își exprimase convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen.

Cu același prilej, șeful Comisiei Europene se pronunțase ferm în favoarea aderării României la spațiul Schengen, dat fiind că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.

Sursa: flux24.ro

2 COMENTARII

  1. Terminati o data cu starea asta de milogeala… Atat stim noi sa ne milogim si sa-i pupam pe altii in…… spate. Romania indeplineste de ulta vreme conditiile pentru „Sengan”. Noi respectam regulile, Lidia draga, nici sfantul si curatul de Ciolos nu ne-o bagat in Sengan, pur si simplu majoritatea nebunilor din Europa isi fac capital de imagine pe spatele romanilor. Nu suntem nici cei mai rai din UE, nici cei mai buni. Spre exemplu, Ungaria face ce vrea, calca in picioare multe directive Europene, este un videoclip cu Junker, la o intalnire UE, cand il face mai in gluma mai in serios pe Orban dictator si in final tot vor fi mai bine vazuti ca si noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here