Reținut pentru 24 de ore, umilit public de DNA pentru un închipuit șantaj și trimis în judecată de fostul coleg de facultate al lui Kovesi, ziaristul Julien Tănasă a fost achitat de Tribunalul Mureș: “Analizând probele administrate în cursul urmăririi penale, instanța apreciază că acestea nu susțin acuzațiile… Nu a făcut vreo afirmație din care să rezulte că persoanei vătămate urmează să i se întâmple ceva rău”

Calvarul lui Tănasă a început în 12 aprilie 2016, când DNA a dispus reținerea sa, pentru un pretins șantaj făcut de denunțătorul Cornel Molodvan, candidat la Primăria comunei Valea Largă, din județul Mureș, potrivit luju.ro.,citat de evz.ro.

Lăsat liber de către instanțe, care au refuzat cererea DNA de arestare preventivă, Julien Tănasă a fost trimis în judecată printr-un rechizitoriu semnat de fostul coleg de facultate al Laurei Kovesi, procurorul Aurelian Ardelean și confirmat de vestitul șef al DNA Târgu Mureș, procurorul Tiberiu Nicolae Onea.

Încă de la început, au existat mari dubii în privința probelor procurorilor anticorupție, mai ales că, două instanțe au refuzat solicitarea DNA de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui Julien Tănasă. Lovitură de grație pentru procurorii Aurelian Ardelean și Tiberiu Nicolae Onea a venit însă în 10 ianuarie 2019, când judecătoarea Teodora Albu, vicepreședinta Tribunalului Mureș, a dispus achitarea jurnalistului în baza art. 16, alin. 1, lit. b), teza I Cod procedura penală – „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Iar motivarea este devastatoare, arată luju.ro, judecătoarea Teodora Albu subliniind că probele administrate în cursul urmăririi penale nu susțin acuzațiile formulate împotriva jurnalistului. Spre exemplu, că o ironie a sorții, deși multe dintre dosarele DNA au fost făcute de-a lungul timpului doar în baza unor interceptări telefonice, de această dată vestiții procurori nu s-au mai obosit să verifice apelurile făcute de Tănasă. Astfel, instanța a reținut că declarațiile denuntatorului, care a susținut că a fost anunțat de o altă persoană că Julien Tănasă l-a sunat și a fixat o întâlnire, cerându-i să ii aducă banii și să semneze contractul, “nu sunt susținute de datele ce rezultă din listingul convorbirilor telefonice aferente numărului de telefon mobil ale inculpatului”. Mai mult, judecătoarea Teodora Albu mai arată că denunțătorul a lăsat impresia unei colaborări voite cu jurnalistul Julien Tănasă, și nu a uneia impuse de insistențele inculpatului. Sentința nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here