Condamnarea lotului Uioreanu – Bene – Petran – Davidescu nu a fost deloc o surpriză. Singurele pariuri care se puneau în lumea celor care au legătură cu mizerabila justiţie clujeană se refereau la amplitudinea pedepselor care vor fi administrate în apel. Am văzut că nu s-a schimbat nimic faţă de decizia de la fond. Băieţii serviciilor secrete, mă refer aici la profesorul universitar Ioan Petran şi la directorul UTI Grup, Gabriel Davidescu nu vor merge la închisoare aşa cum nu au executat nici măcar o zi de arest preventiv. Aşa-i dacă te protejează noua Securitate.

 

Să nu uităm că Ioan Petran a fost consilier judeţean PNL şi unul din liderii partidului şi a fost şeful comisiei de licitaţie când Iulian Dascălu a obţinut în mod fraudulos licitaţia pentru concesionarea terenului pe care se află astăzi Iulius Mall în defavoarea omului de afaceri Arpad Paszkany. A rămas de pomină faptul că Neluţu` Petran i-a convins pe toţi membrii comisiei să voteze pentru Dascălu, gurile rele spun că pentru un comision neneglijabil, iar în final doar doi au votat în favoarea proiectului lui Paszkany – Neluţu Petran şi reprezentantul UDMR. Mişto, nu? Neluţu Petran s-a pus la adăpost a şi încasat, a şi votat bine.

Celălalt inculpat, directorul Gabriel de la UTI este o piesă importantă în angrenajul securistului Urdăreanu care să vezi coincidenţa a dracului este denunţătorul în dosarul de luare de mită a preşedintelui PNL Ludovic Orban. Deci băieţii de la UTI Grup au servit Sistemul ca şi Neluţu Petran care i-a adus pe securiştii din Moldova care-l au ca reprezentant în faţă pe Iulian Dascălu în Cluj. Aşa că pentru ei, fără puşcărie.

E cu totul alta treaba cu Horia Uioreanu şi Ioan Bene. Uioreanu este un vânat de soi – preşedinte de Consiliu Judeţean arestat chiar  în timpul mandatului. Iarăşi scârboasa Laura Codruţa Kovesi se poate umfla în pene în rapoartele pe care le trimite la Bruxelles: ”am arestat şi condamnat atâţia miniştri, atâţia deputaţi şi atâţia preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii şi mari oraşe”. Deci dă bine la statistică şi nu numai.

Dosarul Bene-Uioreanu-Petran-Davidescu a fost instrumentat de procurorul Elena Botezan. Dar toate dosarele importante ale Elenei Botezan au fost instrumentate împotriva reprezentantilor PNL şi PD. Elena Botezan i-a trimis la închisoare şi pe fostul primar Sorin Apostu (PDL) şi pe fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, Radu Bica (PNL) şi pe Rareş Pop de la PNL. Curios, nu-i aşa? Nici măcar un pesedist pe lista scurtă a celei poreclite o dată de către presa pupincuristă ”Doamna de fier a anticorupţiei din România”.

Şi surpriză – la mijlocul mandatului său de şefă a DNA Cluj, mai exact imediat după pierderea de către Ponta a cursei prezidenţiale, a cerut să fie primită în magistratură. Şi a fost primită suspect de repede la Curtea de Apel Cluj – secţia penală. Adică unde a primit acum sentinţa definitivă dosarul instrumentat de ea şi trimis în judecată de către, atunci procurorul şef DNA, Elena Botezan. Dosar judecat acum chiar de colegii de complet ai judecătoarei Elena Botezan – mă refer aici la judecătorii Valentin Chitidean şi Claudia Ilieş.

Deci procurorul Elena Botezan arestează şi trimite în judecată, iar acum la final, colegii de complet ai d-nei judecător Elena Botezan îi condamnă definitiv pe Uioreanu şi echipa. Scârbos, nu? Dar cine o protejează pe Elena Botezan şi de ce? În cazul în care Victor Ponta ajungea preşedinte al României, ne pricopsea cu securistul ticălos George Maior, premier şi cu – aţi ghicit – Elena Botezan, şefa DNA a României. N-a fost să fie. A câştigat Klaus Iohannis, iar Ponta la indicaţiile preţioase ale sistemului a recuperat-o pe desteapta de Laura Codruta Kovesi de la Bruxelles si a adus-o la şefia DNA-ului.

Dar de ce a fost terminat Bene? Firmele lui angajează peste 1400 de oameni, plăteşte sume uriaşe bugetului de stat, lucrează la aeroportul NATO de la Kogălniceanu, dezvoltă nenumărate proiecte imobiliare.  Păi tocmai de aceea. Capitalul românesc trebuie lichidat pentru că numai străinii să construiască în România. Şi aşa fondurile europene pe care le primim de la UE pentru atingerea ţintelor de convergenţă în proporţii de peste 80% se întorc tot la ei pentru că noi avem firme care să aibă capitalul şi capacitatea să se înscrie la marile proiecte de infrastructură, iar la nivelul comerţului cu amănuntul noi nu cumpărăm ceva românesc, ci în peste 90% din cazuri tot produsele UE. Pentru că asta e vulgar spus, proiectul Europei cu două viteze ei să producă – noi să consumăm ce produc ei. De aceea, oameni ca Bene, Adamescu, Dinu Patriciu şi avem atâtea alte exemple, trebuie să dispară. Ca să rămână multinaţionalele lor care în viziunea DNA nu sunt corupte, nu fac trafic de influenţă şi ne iubesc foarte mult ţara.

Dar despre modul asemănător în care au fost făcute dosarele mirobolante Apostu şi Uioreanu într-un număr viitor. Şi să nu uit. Chiar mi-e scârbă de voi, nenorociţilor!

Liviu Man

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here