După ce Consiliul Local din Huedin a refuzat să preia gratuit de la Biserica Reformată o nouă grădiniţă, construită cu sprijinul statului ungar şi destinată copiilor maghiari din localitate, noua clădire a rămas închisă.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că după 20 de ani revin în învățământ probleme privind lupta pentru clase și secții.

”În condiţiile în care sute de şcoli din România au încă toalete în curte, ar fi normal ca o administraţie locală să mulţumească dacă i se oferă gratuit o clădire grădiniţă modernă. “În loc să spună: mulţumim frumos, slavă Domnului că a îmbogăţit localitatea, (…) ei sunt preocupaţi de cine va umbla la acea instituţie” – a relatat politicianul. El a considerat că problema grădiniţei din Huedin va fi rezolvată până la urmă de Biserica Reformată, împreună cu autorităţile.

Întrebat dacă investițiile maghiare privind renovarea și construirea de unități de învățământ din Trasilvania au fost discutate în coaliția de guvernare, Kelemen Hunor a spus clar că această temă nu a făcut obiectul unei dispute politice.

(…) Din experienţă pot să spun că subiectul este pus pe tapet întotdeauna pe fondul unor invidii sau antagonisme locale, de multe ori de divergenţe locale româno-maghiare” a mai spus preşedintele UDMR, scrie Cluj24.ro.

Citește și: Grădinița construită de Orban, motiv de speculă politică pentru PSD Huedin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here