Kinderpedia este o aplicație creată în 2014 de Daniel Rogoz, un antreprenor pasionat de sfera digitală, Evelina Necula, omul de marketing și comunicare și Valentin Ilea, geniul tehnic din spatele platformei, trei români curajoși, care și-au dorit să  dezvolte o platformă online pentru a veni în ajutorul tuturor celor implicați în procesul educațional. Aplicația creată în România reunește pe aceeași platformă funcționalități ce răspund tuturor nevoilor de conectare și comunicare ale profesorilor și elevilor, dar și instrumente valoroase de planificare și raportare ce simplifică activitatea directorilor și a personalului administrativ.  De asemenea, părinții sunt permanent co­nec­tați cu activitățile și progresele copiilor lor, incluzând funcții de management al clasei, orar, prezență, predare video la dis­tanță, ca­talog, carnet de note, modul de teme, mesagerie rapidă, galerie multimedia, ca­len­dar de evenimente. Comunitatea Kinderpedia numără astăzi peste 150.000 de utilizatori, de pe trei continente, care se bucură de funcționalitățile inovatoare oferite de aplicație. 

Aplicația edtech simplifică procesul educațional în mai multe școli și grădinițe din Cluj-Napoca

Kinderpedia a ajuns și la Cluj-Napoca în mai multe școli și grădinițe inovatoare printre care se numără Grădinițele Elf, Toddlers Learning Centre, Armonia Montessori, Grădinița Millennium, care beneficiază de avantajele pe care aplicația edtech le aduce tuturor utilizatorilor de la copii, părinți, profesori, până la manageri.

O comunicare transparentă între profesori și părinți creează între acești piloni ai educației un parteneriat care stă la baza succesului copiilor atât la școală, cât și în viață. 

Prin module precum mesaje rapide, galerie multimedia, calendar de activități, meniu, newslettere, chestionare sau registru medical al copilului, părinții au, la doar un click distanță, toate informațiile relevante despre evoluția copiilor la grădiniță sau la școală.

Relația cu familia este o componentă esențială a unui proces educațional sănătos în întregul ecosistem educațional ELF. La fel și comunicarea personalizată, în timp real, atât în cadrul școlii cât și cu părinții. Am ales Kinderpedia pentru că este o soluție completă și ne permite să lucrăm online, în cloud, și să împărtășim informații și resurse în mod securizat. Cu ajutorul platformei, putem face, într-un singur loc, acțiuni pentru care și noi și părinții trebuia să recurgem la canale și instrumente diverse, cum ar fi e-mail, telefon, avizier etc. Lucrăm mai eficient și asigurăm o experiență superioară atât părinților cât și personalului propriu. Timpul salvat îl dedicăm unui act educațional de calitate, care este principala noastră misiune.” a transmis Ana Câmpean, Director Executiv al Grădinițelor ELF.

Profesorii se organizează mai ușor și economisesc până la 9 ore pe săptămână

Kinderpedia aduce toată clasa în palma dascălului. Cu câteva click-uri, acesta programează orarul pentru întreg semestrul, face prezența zilnic, dă note, trimite și apoi corectează temele – totul din aplicația mobilă.

Prin instrumentele digitale pe care le au la dispoziție pe Kinderpedia, profesorii economisesc până la 9 ore pe săptămână din activitățile administrative și pot să-și concentreze eforturile asupra lucrurilor cu adevărat importante, precum procesul de învățare și progresul susținut al elevilor. Cu ajutorul platformei inovatoare, profesorii au posibilitatea să dea note, să facă prezenţa, să adauge teme şi proiecte, dar și să ofere feedback părinţilor. 

Modulul configurabil de facturare, management financiar și raportarea personalizată le oferă managerilor o perspectivă completă a activității școlii pe care o conduc. Facturile pentru taxe școlare și alte servicii conexe se calculează automat în funcție de activitatea din platformă, ajung în aplicația părinților, care sunt alertați de emiterea acestora, iar plata se poate face cu cardul direct din aplicație. 

Maple Bear CEE și Maple Bear UAE, care fac parte din cea mai mare franciză educațională canadiană din lume – Maple Bear Global – au ales Kinderpedia ca sistem unic de management și de comunicare. Prin acest parteneriat, toate școlile și grădinițele Maple Bear din cele două regiuni beneficiază de funcționalitățile complete ale aplicației care susține atât educația online, cât și pe cea la clasă și le permit să se organizeze eficient și să comunice transparent în comunitățile lor. 

Kinderpedia – colacul de salvare a mai multor școli în pandemie

Când a debutat pandemia, Kinderpedia a semnat un protocol cu Ministerul Educației, în baza căruia a oferit accesul gratuit în aplicație a mai multor școli publice. Protocolul cu Ministerul Educației prevede oferirea unui pachet de 11 module gratuite cu acces nelimitat pentru a garanta că utilizatorii aplicației vor avea mereu la îndemână lecțiile, informațiile sau orice alt detaliu din activitatea lor, fără a exist riscul de a le pierde. 

Kinderpedia a integrat funcţionalităţile Zoom, astfel utilizatorii au posibilitatea să creeze videoconferinţe pentru materiile din orar, iar cadrele didactice pot invita copiii direct în aplicaţie, transformând orice activitate din orar într-o lecţie online, cu un singur click pe opţiunea „Programează videoconferință”

Kinderpedia ține pasul cu nevoile utilizatorilor și introduce permanent actualizări noi

Unul dintre aspectele cele mai apreciate de către utilizatorii Kinderpedia este permanenta adaptare a aplicației la nevoile lor imediate. Echipa Kinderpedia este în contact direct cu profesorii și părinții. Identifică necesități, provocări și realizează periodic actualizări care să răspundă celor mai importante cerințe ale managerilor de școli și grădinițe, ale dascălilor și părinților. 

Prin cele două update-uri realizate în 2021, echipa Kinderpedia a introdus funcționalități noi, inspirate din experiența de zi cu zi a utilizatorilor, precum introducerea temperaturii la check-in, motivarea absențelor din telefon, funcția de înregistrare voce, programarea temelor pentru o dată viitoare, funcția de desen liber, postarea oricărui tip de conținut direct în Newsfeed și introducerea limbilor greacă, cehă și maghiară. Acestea îi ajută pe profesori să-și organizeze activitatea mai eficient și pe părinți să fie la curent, în timp real, cu progresul copiilor la școală și grădiniță. 

Implicarea familiei în educația copiilor are un impact major în reușita copiilor, atât în anii de școală, cât și mai târziu, în viața lor ca adulți. Tocmai pentru acest scop, echipa Kinderpedia are acum în pregătire modulul de monitorizare al progresului școlar,  care va ajuta profesorii să înregistreze și să raporteze evoluția copiilor. 

Platforma de tip cloud, multi-language și multi-currency, găzduită pe serverele Amazon, poate fi accesată atât din browser, cât și prin aplicații dedicate Android și iOS.


Citește și: Omul de afaceri Miron Panaitescu, fost asociat în Hexi Pharma, așteaptă o condamnare de la Curtea de Apel Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.