klaus iohannis

Politicienii joacă din nou cartea patriotismului. Din lipsă de proiecte/realizări concrete președintele decorează când un erou, când un martir, mai semnează un decret de schimbare a unei sărbători. Altfel spus, ca pentru un adevărat bugetar, ziua trece, banul vine, noi cu drag muncim… oare ce se întâmplă când se vor termina zilele din calendar? o va lua de la început? vom avea câte două, trei, patru sărbători pe zi? Nu este oare această politică ”națională/patriotică” un alt fel de populism?

Joi, 8 iulie 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenței Naționale a României.

„Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei prevăzute la art. 1. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, se arată în proiectul de lege.

De asemenea, pentru evitarea paralelismului legislativ, la data intrării în vigoare a actului normativ, Legea nr. 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională va fi abrogată.

Sursa: juridice.ro

Citește: Incultura ministrului culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here