Metin Doğan, un om de afaceri cu dublă cetățenie turco-română, este în proces de investire a peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea celui mai mare resort de golf din România, National Golf & Country Club. Prima etapă a proiectului este planificată să fie finalizată în acest an. De menționat faptul că președintele Klaus Iohannis își exprimă deschis pasiunea pentru golf, încurajând românii să îl practice, fără a lua în considerare însă costurile financiare implicate.

În cursul anului 2023, prima fază a proiectului va fi finalizată, moment în care vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul şi aproape jumătate dintre vilele din ansamblul rezidenţial. Mai mult de 80% din vilele disponibile au fost deja vândute. În prezent, se estimează că resortul va fi complet finalizat până în 2025. Acesta va include 170 de vile cu vedere spre terenul de golf și cele șase hectare de lacuri artificiale, un aparthotel, un SPA de lux, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport și spații de joacă pentru copii.

De menționat este faptul că toate clădirile din interiorul resortului vor fi dotate cu panouri solare, scrie stiripesurse.ro.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambiţioasă de a crea un resort cu toate facilităţile pentru pasionaţii de golf din România şi din străinătate, dar şi un retreat pentru cei care îşi doresc un stil de viaţă conectat la natură, departe oraş. Cu 18 trasee championship size, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, susţinem comunitatea jucătorilor de golf să-şi urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european şi, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport cu valenţe de stil de viaţă în România”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiţii în real estate şi energie verde în România şi Turcia.

Lucrările de construcţii pentru National Golf & Country Club au început în 2022, în contextul în care în Bucureşti şi în împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. În comparaţie, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 trasee, iar la nivel european, cei peste 10 milioane de jucători au la dispoziţie peste 9.000 de terenuri unde pot practica acest sport.

În ultimii ani, apetitul pentru comunităţile de golf a crescut, iar pe piaţa locală de real estate începe să se contureze tot mai mult conceptul complexurilor rezidenţiale cu terenuri de golf şi facilităţi pentru toată familia. Totodată, turismul concentrat în jurul golfului reprezintă o industrie de peste 4 miliarde de euro la nivel european, valoare de care beneficiază destinaţiile europene capabile să acomodeze nevoile jucătorilor de golf. Prin acest proiect, România se va poziţiona ca o destinaţie atractivă pentru comunităţile de golf locale şi din regiune şi va putea atrage, astfel, o parte din aceste fonduri în economia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.