La anterioara achiziție de măști, costume de protecție și alte materiale, cea cu cântec, termenele de livrare au fost între o lună și trei luni.  Acum firmele spun că pot aduce materialele sanitare din China, la jumătate de preț și în câteva zile, dar ”nimeni nu ne spune de ce licitația nu s-a finalizat”.

Duminică la prânz, în fața spitalului militar instalat în Nordul Bucureștiului, președintele Iohannis a apărut într-o vestă de piele, cea a comandantului suprem al forțelor armate. ”Îi asigur pe români că suntem pregătiți”, a spus șeful statului.

Apoi, Klaus Iohannis a repetat expresia ”suntem pregătiți” și ”statul este pregătit” de șapte ori în discursul de câteva minute, chemându-i pe români ”să fie și ei pregătiți”.  Luni, 23 martie, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a anunțat o nouă licitație pentru materiale medicale de care spitalele românești au nevoie urgentă, care s-a derulat marți.

De la doar 20 de puncte, termenul de livrare a căpătat pondere de 40 din 100 Conform Invitației de participare, este imperativ să sosească în țară cât mai repede următoarele ”stocuri de urgență medicală”: 1.211.000 de combinezoane complete, cu glugă și protecție pentru încălțăminte 1.750.000 de viziere 795.000 de măști FFP2 875.000 de măști FFP3 Valoarea estimată a contractului este de 201 milioane de lei, fără TVA.

sursă: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here