Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, din București. Președintele a adresat cu această ocazie un mesaj pentru personalul medical. 

„Astăzi este Ziua Internațională a Medicinii de Urgență și dați-mi voie, în primul și în primul rând, să-i felicit pe toți care lucrează în acest domeniu al medicinii de urgență. Astăzi, împreună cu mine, au fost aici reprezentanții unităților de primiri urgențe din București și i-am felicitat, dar țin să repet aceste felicitări și în public.

Doamnelor, domnilor, vă admir! 

Astăzi am venit la o unitate UPU nou-nouță, care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, o unitate care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății.

Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România și sunt convins că, în anii care urmează, vom vedea din ce în ce mai multe nu doar unități, ci întregi spitale moderne.

Vă felicit pe toți cei care ați contribuit la realizarea acestei unități de primiri urgențe, și reprezentanții Ministerului, și a Departamentului pentru Situații de Urgență, a Primăriei de sector și îi rog pe ceilalți să urmeze acest exemplu.

A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență. Un an infernal acest an pandemic, în care lucrurile s-au complicat peste măsură și știu că ați lucrat până la epuizare, ați salvat foarte multe vieți și ați contribuit semnificativ la buna gestionare a situațiilor complicate în această pandemie.

Împreună cu tot personalul medical, ați fost în prima linie, sunteți eroii noștri și românii trebuie să înțeleagă că nici nu se pot aduce suficiente mulțumiri pentru munca care a fost depusă și de personalul UPU, și de tot corpul medical.

Vă felicit și vă mulțumesc!”, afirmă Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here