Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România nu va importa vaccinuri care nu sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Acesta susține că există suficiente doze de vaccin în țară.

Noi avem doze suficiente și campania de vaccinare merge foarte bine. Valul 3 nu a putut fi prevenit de nimeni, nici de țările care au avut un număr mult mai mare de doze de vaccin la dispoziție, însă asta nu trebuie să ne descurajeze, dimpotrivă, campania de vaccinare la noi prinde viteză în fiecare săptămână”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă România ia în calcul importul de vaccinuri din țări precum Rusia și China.

„Noi folosim, ca și stat membru al UE, vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, toate care sunt agreate și vedem că în fiecare săptămână sunt sute de mii de doze în plus față de săptămâna anterioară. Sunt optimist că vom reuși la sfârșitul lui martie și începutul lunii aprilie să vaccinăm sute și sute de mii de persoane în plus, ceea ce va duce la stăpânirea extinderii pandemiei”, a mai spus președintele.

„Nu se ia în calcul să importăm nimic ce nu este agreat în Uniunea Europeană”, a subliniat șeful statului, conform Digi24.

Citește și: PSD: Războiul politic dintre PNL și USR creează haos în țară

2 COMENTARII

  1. Voi aveți doze suficiente ,noi populimea nu.campania merge foarte bine doar pentru voi.pentru noi sunt liste imense de așteptare.dar cum noi pentru domnul președinte suntem nimic ,poate să facă abstracție de prostii care l+au votat.Doamna Angela Merkel a anunțat că va cumpăra vaccinul de la ruși.dar nu exista comparație între omul politic Angela Merkel și președintele celei mai sărace și prost guvernate țări din UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here