Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a ajuns astăzi în capitala Ucrainei, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, relatează Digi24.
Parlamentarul ucrainean Oleski Goncearenko a anunțat, săptămâna trecută, că Iohannis va face o vizită oficială la Kiev. De asemenea, pe o rețea de socializare a apărut o fotografie cu Macron, Draghi și Scholz.
Vizita liderilor europeni are loc cu o zi înainte ca executivul Uniunii Europene să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la blocul comunitar european. România este în favoarea aderării Ucrainei la UE, cât și a Republicii Moldova.

Importanța vizitei lui Macron în România

Reamintim că președintele Franței Emmanuel Macron a vizitat Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța unde a vorbit cu președintele României despre situația din Ucraina.
Liderul de la Elysee a dat asigurări că România va putea conta mereu pe „fraternitatea” Franței, precizând că Summitul de la Madrid va confirma solidaritatea franceză.
„Le sunt recunoscător militarilor francezi aflați în România. Suntem mândri că suntem aici în România. Dorim să continuăm misiunea din România. Vizita mea are acest sens: avem o viziune comună privind Ucraina, privind Balcanii de Vest, privind dialogul Macedonia de Nord – Bulgaria”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit Digi24.

Citește și articolul: Iohannis stă la aceeași masă cu secretarul general al NATO, premierii Letoniei, Belgiei și Poloniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here