Teorie bombă în curtea PSD în scandalul revocării șefei DNA. Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că există posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să o numească consilier prezidențial pe Laura Codruța Kovesi, pentru ca această să fie în stare de incompatibilitate cu funcția de procuror-șef al DNA și să astfel să nu mai fie nevoit să o revoce.

„Ce cred eu că se va întâmpla în perioada următoare. Eu cred că domnul Iohannis a amânat cât a putut de mult, nu a găsit o soluție la revocarea lui Kovesi. Există posibilitatea să o numească consilier prezidențial și să fie o stare de incomplatibilitate și să nu mai dea curs cererii ministrului Justiției. Eu nu cred că doamna Kovesi mai vrea să stea în postura de procuror. Eu am căutat în cariera sa un rechizitoriu făcut de-a lungul timpul, ca să văd și eu un text scris de domnia sa”, a spus Șerban Nicolae la Antena 3.

Senatorul a mai susținut că „este o catastrofă la DNA”, în contextul achitărilor date de instanțe în ultima perioadă și că va fi realizat și un bilanț financiar pentru a vedea ce costuri au implicat aceste dosare.

„Eu cred că o va revoca (pe Laura Codruța Kovesi – n.r.). Cât de repede va căuta o ieșire, o soluție, aparent onorabilă. (…) Este o catastrofă la DNA, toate aceste veverițe, portocale, asta nu o spun eu, ci din ce discuții erau acolo, sunt desființate în instanță și lumea începe să reacționeze. O să facem și un bilanț financiar ca să ne lămurim cât a costat (…)”, a susținut Șerban Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here