În satul Berchieșu, care aparține de comuna Frata, la nici 50 de km de Cluj Napoca, copii trebuie să parcurgă un drum desfundat printr-un câmp arabil pentru a ajunge la școală.

„Ce putem spune… Suntem în secolul 21 şi aşa arată drumul de fiecare zi al fetiţei din clasa a 2-a. Cum cresc copiii cu dragoste către cei ce ne conduc ştiind ca pentru ei nu s-a făcut nimic. Vă daţi seama ce simte copilul ăla când ajunge în sfârşit acasă? Berchieşu, comuna Frata”, este mesajul postat de Ana Chirilă, cea care a realizat un scurt filmuleţ în care apare un copil înaintând anevoios pe un drum care seamănă mai mult cu o arătură.

Pe de altă parte, Vasile Trif, primarul comunei Frata, spune că drumul a fost pietruit, dar un tractorist necunoscut l-a stricat.

”Acolo locuiesc două familii, una are copii, alta nu. Drumul a fost pietruit, dar un tractorist a lucrat pe acolo și a astupat cu pământ piatra, dar nimeni nu vrea să spune cine a fost! Când va fi timpul frumos, vom pune piatră, dar și oamenii trebuie să știe că au și responsabilități, nu doar drepturi! Spre exemplu pe drumul DJ 150 se aruncă gunoaie și noi facem curat săptămânal! Oamenii trebuie să fie mai responsabili!”, a declarat primarul comunei Frata.

2 COMENTARII

  1. Mergeti si la localitatea IURIU DE CAMPIE com. Cojocna..sa vedeti ce este si acolo, fara apa canalizare gaz IAR curentul care se ia la prima ploaie etc. Chiar nimeni nu se sesizeaza din Consiliul Judetean—-parca eram judet de 5 stele…. DE CARE???

    • oras de 5 stele locale nu internationale…. ca judet sunt su 1 stea, cu drumuri pline e gropi sau inexistente,retea de apa/canal/gaz lipsa, campioni la furat lemne si microhidrocentrale…..di pacate ii doare fix in…acolo…de cei de la sate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here