Marți, 27 septembrie, la Cluj s-a deschis din resurse în totalitate private de către Puratos România, prima școală în sistem dual din România. Aceasta este dedicată industriei de bucătărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie. La evenimentul de inaugurare au fost prezenți și Emil Boc, Marinela Marc și inspectorul pentru discipline tehnice din cadrul Inspectoratului Școlar Cluj, Sorina Zirbo.

„Suntem în această piață de peste 27 de ani. Puratos e un furnizor belgian de materii prime de calitate pentru brutării, cofetării şi ciocolaterii.

Dincolo de profit, e extrem de important să avem niște angajamente în comunitatea în care trăim, ceea ce nu e ușor, pentru că trăim într-o piață grea, în care prețul contează. Noi vrem să vă arătăm o industrie frumoasă, dar și gustoasă.

Vrem să vă arătăm că se pot folosi tehnologii inovatoare și ingrediente din surse sustenabile. Ne-am întrebat unde putem contribui și ce are nevoie societatea de la noi și așa am ajuns la problema lipsei oamenilor și dorinței generației noi să practice această meserie, luând, astfel, naștere, fundația Bakery School, parte din Puratos”, a precizat Gabriela Bereș, director general Puratos România, în deschiderea conferinței de presă.

Emil Boc, viitor client al tinerilor pregătiți la Puratos Cluj. A plantat un copac

Primarul Emil Boc a felicitat tinerii pentru cariera aleasă, urmând ca, în încheierea evenimentului, să planteze un copac alături de Olivier Tilkens, președinte Europa de Nord-Est a Puratos Group.

„Ceea ce faceți dumneavoastră reprezintă o prioritate pentru noi, prioritate ce se leagă de învățământul profesional, mai nou, denumit dual. Vreau să-i felicit pe acești tineri minunați, ați ales o meserie elegantă, divină, frumoasă, prin care veți aduce bucurie multor oameni.

Creativitatea și inovația se regăsesc și în domeniul culinar, nu doar în IT. Sunt convins că, nu peste mulți ani, veți avea propria afacere, formând alți tineri care să ducă munca voastră mai departe. Eu voi fi clientul vostru”, a spus primarul Emil Boc.

Citește și: Emil Boc și Dan Tarcea, soldați în prima linie contra propriului proiect

Sursa: cluj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here