În Cluj Napoca se organizează cursuri pentru viitorii părință unde participanții învăţă cum se schimbă corect scutecul unui nou-născut sau care este poziţia de alăptare. În cadrul cursurilor perinatale gratuite se foloseşte un manechin de 3,5 kg pe post de bebeluş.

Ana Măiţă, din partea Asociaţiei Samas, a declarat în cadrul lansării cursurilor perinatale că, a aduce un copil pe lume nu învaţă, automat, un părinte să fie bun, care să ştie ce să facă cu un nou-născut în momentul în care îl aduce acasă.

”Prin cursurile perinatale organizate în cadrul proiectului <<Şcoala mamei>>, care sunt gratuite, oferim viitoarelor mămici, dar şi viitorilor tătici ocazia să înveţe despre ce înseamnă să devii părinte. A aduce un copil pe lume nu te învaţă, automat, cum să fi un părinte bun, care ştie ce să facă cu un nou-născut în momentul în care îl aduce acasă. Prin aceste cursuri despre naştere, alăptare şi îngrijirea bebeluşului, părinţii primesc maximum de informaţii practice de la specialişti, atât pentru perioada sarcinii, cât şi pentru primele luni de la naştere. Cu ajutorul unui bebe manechin de 3,5 kg, viitorii părinţi învaţă cum să-i facă băiţa celui mic, să schimbe corect scutece, care este poziţia copilului la sân pentru alăptare sau cum se ţine corect bebeluşul în braţe. Sunt lucruri mici, dar foarte importante, pe care, dacă le învăţăm şi le aplicăm corect, ne salvează de probleme”, a spus Măiţă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here