După modelul celor de la spitalele de balamuc, ”ne râdem, dar rămânem în incintă”, la fel se întâmplă şi cu contractele acordate de primării. Comuna Mihai Viteazu se va căpătui cu un sediu nou de primărie, iar cei peste 3,2 milioane de lei fără TVA vor ajunge tot la cineva care se învârte prin administraţia Clujului. Este vorba de Traian Florinel Cuc, fost consilier judeţean PSD, care se bucură, prin intermediul fratelui său, de firma Gentilia Construct. În urmă cu trei ani, în cadrul societăţii figura şi soţia consilierului judeţean, Daniela, dar ea a renunţat la scurt timp după ce soţul ei, Traian Cuc, a fost declarat incompatibil de Agenţia de Integritate, tot pentru o serie de contracte încheiate prin intermediul firmei Gentilia Construct.

 

Primăria comunei clujene Mihai Viteazu a acordat o licitaţie în valoare de 3.222.713 de lei, fără TVA, firmei Gentilia Construct, patronată de Alexandru Cuc, fratele fostului consilier judeţean PSD, Traian Florinel Cuc. Banii respectivi sunt cheltuiţi din fondurile primăriei comunale pentru ca firma familiei Cuc să construiască un sediu nou de primărie.

Firma lui Cuc este una dintre societăţile abonate la contracte cu administraţiile judeţene. De fapt, Traian Florinel Cuc a trebuit să îşi dea demisia din funcţia de consilier judeţean după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe Cuc incompatibil pentru faptul că administraţia judeţeană avea contracte cu Gentilia Construct, în timp ce soţia fostului consilier făcea parte din acţionariatul firmei. Astfel, potrivit datelor din declaraţia de interese pe 2010 a lui Traian Florinel Cuc, SC Gentilia Construct SRL – unde acesta deţinea atunci funcţia de director general, funcţie pe care o avea şi la SC Dynamic Logistics Center – între anii 2008-2010 a câştigat aproximativ 30 de licitaţii cu lucrări pentru autorităţi locale şi judeţene, instituţii sau regii autonome.

Firma a câştigat licitaţii în Turda, la Spitalul Municipal, în comunele Tureni, Viişoara, Mihai Viteazu, Chinteni, Corneşti, Băişoara, Ciurila, Cămăraş, Câmpia Turzii, dar şi la Cluj-Napoca, la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB), Palatul Copiilor, unde director era colegul său de partid din Consiliul Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), pentru construirea unui adăpost de animale, şi Centrul de Administrare a Creşelor.

Primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, este în concediu medical, iar viceprimarul comunei, Gligoir Sasu, spune că nu ştie nimic de faptul că viitorul sediu al primăriei va fi construit de firma familiei Cuc. ”Să vă mint nu pot! Nu ştiu nimic. Am auzit că licitaţia a fost câştigată de o firmă Gentilia, dar nu ştiu cum şi nici că are legături cu fostul consilier judeţean”, spune viceprimarul din Mihai Viteazu, Sasu.

 

Gentil, la Apahida

Gentilia Construct a primit şi de la Primăria Apahida un contract de 1,6 milioane de lei. contractul a fost semnat anul trecut, când primarul PSD al comunei, Grigore Fati a atribuit contractul “Construire infrastructură de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor”, adică ridicarea unor maluri de pământ, pentru suma menţionată mai sus. În 2011, SC Gentilia Construct a câştigat un contract cu Primăria comunei Mociu, pentru un proiect finanţat în mare parte din banii Consiliului Judeţean Cluj. Cu câteva zile înainte de această atribuire, ANI îl declarase incompatibil pe Cuc.

De asemenea, tot anul trecut, în 30.12.2014, USAMV Cluj a atribuit contractul în valoare de 7.089.777 de lei pentru ”Lucrări de construire rămase de executat clădire Institut de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei / ICHAT” firmei Gentilia Construct din Câmpia Turzii.

 

A scăpat ieftin, doar cu demisia

SC Gentilia Construct SRL, unde soţia lui Cuc era asociat şi administrator, a obţinut, în ianuarie 2009, un contract cu Consiliul Judeţean Cluj, instituţie unde Traian Florinel Cuc deţinea funcţia de consilier judeţean, privind amenajarea unui drum de acces la gospodăria de apă Cămăraşu. Valoarea estimată a acestui contract a fost de 105.800 lei, iar cea finală, după adjudecare, a fost mai mare, de 109.429 lei.

Acest contract a fost verificat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat, în 19 octombrie, că Traian Florinel Cuc, ales consilier judeţean din partea PSD în 23 iunie 2004, se află în incompatibilitate. La scurt timp după apariţia în presă a neregulilor, cuc a fost forţat să demisioneze din administraţia judeţeană.

2 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi,d-le.Sasu,ati facut loby in consiliul local de cind Gentilia,cu Florinel Cuc,in culise,a terminat Dispensarul Medical,de la d-v.din comuna.De atunci se stia cine va construi noua primarie.Rusinica pentru minciunica.

  2. […] Într-un raport depus la dosar de administratorul judiciar se arată că există aproximativ 240 de potenţiali creditori. Desigur, unul dintre cei mai generoşi este statul: conform site-ului ANAF, obligaţiile restante la 31 martie 2017 erau de 1,6 milioane lei. Asta în condiţiile în care firma este abonată la lucrări publice, unul dintre contracte fiind ACESTA. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here