Un oficial sudanez a declarat că autorităţile locale din provincia Kassala au găsit în jur de 50 de cadavre plutind pe un rău în apropriere de regiunea Tigray din ţara vecină Etiopia.

Unele cadavre au fost găsite cu răni prin împuşcare sau cu mâinile legate, iar oficialul a declarat luni că este necesară o investigaţie criminalistică pentru a determina cauzele morţii.
Râul curge prin una dintre cele mai tulburi zone din lume la acest moment. Conflictul din Tigray pune faţă în faţă Frontul de Eliberare a Poporului Tigray şi forţele guvernamentale etiopiene. Ambele părţi combatate se acuză reciproc de crime împotriva umanităţii.


„Bănuiesc că există mai multe cadavre pe râu. Pescarii le descoperă”, a declarat pentru AP, Tewodros Tefera, un chirurg care a fugit din calea conflictului.

În mediul online au apărut mai multe imagini cu momentele în care corpurile sunt recuperate din apă.
Un cont de Twitter creat de guvernul etiopian a numit luni imaginile macrabre drept o campanie falsă a „propagandiştilor” din rândul forţelor Tigray.

Luptele din Tigray au izbucnit în noiembrie între forţele federale din Etiopia şi partidul de guvernământ al regiunii, Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF).
Premierul etiopian Abiy Ahmed, câştigător al Premiului Nobel pentru pace în 2019, a declarat că mutarea forţelor sale în regiune a fost un răspuns la atacurile TPLF asupra unei baze a armatei federale.


sursa: mediafax.ro

Citește și: Urșii au năvălit cu atacurile și în Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here