Sefa Contenciosului, Anca Budisan, care are de judecat o cauza legata de ”Rosia Montana”, face propaganda pe Facebook, trimitand pe reteaua de socializare link-uri cu materiale antiproiect. Cu toate ca a fost recuzata de aparatorii RMGC intr-un alt dosar in care era recuzata si judecatoarea Monica Trofin, ambele cereri au fost respinse.

Razboiul dintre RMGC si ONG-urile care ataca proiectul exploatarii miniere aurifere de cativa ani prin diverse instante de judecata, bazate pe actiuni care mai de care mai potrivnice, continua, motiv pentru care si Lumeajustitiei.ro este cu ochii pe astfel de procese extrem de important pentru a observa daca aceste litigii se judeca cu impartialitate sau nu. Unul dintre procesele de acest gen are loc la Tribunalul Cluj, unde in 20 ianuarie 2012, „Alburnus Maior„, asociatie condusa de Eugen David (apropiat al intereselor miliardarului George Soros), a introdus in contencios o actiune (dosarul 789/117/2012), solicitand suspendarea unui certificat de descarcare de sarcini arheologice pentru masivul Carnic data de Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba, act ce a fost emis, conform documentelor, in urma unui raport realizat de experti francezi coordonati de specialista in arheologie miniera Beatrice Cauuet. Lumeajustitiei.ro a avertizat asupra suspiciunilor legate de impartialitatea judecatoarei Monica Trofin, care urmeaza sa se pronunte in aceasta speta, intrucat este sotia unui jurnalist de la TVR local care activeaza si la Centrul pentru Jurnalism Independent, organism opozant proiectului minier Rosia Montana.

 

 

 

Aflam ca la ultimul termen de judecata, aparatorii RMGC au facut cerere de recuzare a judecatorului, aratand ca judecatoarea Trofin se afla exact in aceasta situatie delicata, ba mai mult, a fost recuzat si completul ce trebuia sa judece aceasta cerere pe banuieli legate de aceeasi lipsa de impartialitate pentru cajudecatoarea Anca Budisan, sefa Sectiei Contencios a Tribunalului Cluj, este foarte activa pe Facebook si a dat o gramada de link-uri pline de propaganda antiproiectul ”Rosia Montana” – o parte din aceste conversatii le puteti vedea atasate la finalul articolului. Ce credeti ca s-a intamplat? Ca un facut, ambele cereri, desi bine motivate, au fost respinse de pe scaun.

 

Judecatoarea Anca Budisan a facut ce-a facut si Vasilica Danilet. Doar ca Danilet si-a sters linkurile dupa izbucnirea protestelor de strada

 

Redam mai jos capturile facute de pe Facebook, care dovedesc cat de interesata este judecatoarea Anca Budisan ca cetatenii, prin reteaua de socializare, sa isi formeze o parere cat mai antiproiect! Asta ca sa vedeti ce tenebre poate sa aiba acest razboi si cum, in mod nepermis, magistrati chemati sa judece astfel de cauze legate direct de subiectul ”Rosia Montana”, in loc sa se tina departe, se adancesc in militantism desantat antiproiectul Rosia Montana. Subliniem ca si daca ar fi dat lik-uri catre materiale pro-Rosia Montana, tot nepermisa pentru un judecator ar fi fost si aceasta situatie!

 

Culmea, sefa Contenciosului de la CA Cluj, Anca Budisan are de judecat, ea insasi, o alta cauza aflata pe rolul Tribunalului Cluj, c are are drept obiect suspendarea avizului de mediu la unul dintre PUZ-urile legate de proiect. Este vorba de dosarul 740/117/2012 care are drept obiect suspendarea avizului de mediu la un PUZ acordat pentru RM Gold Corporation! Amintim ca un alt judecator care a comentat frecvent pe Facebook proiectul este si Vasilica Danilet de la CSM, care insa, asa cum Lumeajustitiei.ro a aratat in editiile trecute, si-a sters linkurile de pe Kacebook dupa izbucnirea protestelor de strada declansate de ONG-urile cu care a cochetat si el in trecut pana sa devina un membru integru al CSM. (luju.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here