Lacul Tarnița este plin de tot felul de medicamente expirate. Antibioticele, analgezicele și anticoncepționalele pescuite din lac ridică un semn de alarmă și îngrijorează specialiștii care declară că reziduurile de medicamente expirate sunt foarte periculoase pentru mediu.

”În timpul în care se dezbate viața mea personală, pe Tarnița se intampla acum o poluare cu deșeuri farmaceutice. Nu este o problema legată de navigatie, este problema grava de mediu. Doua plaje sunt pline de medicamente expirate. Pe luciul de apa în Golful Dobru de asemenea plutesc antibiotice, analgezice și anticonceptionale expirate. Medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase. Propun ecologistilor și activiștilor de mediu sa manifeste mai puțin interes pentru viața mea privată și mai mult interes fata de problemele reale care se intampla pe Lacul de acumulare Tarnita unde în acest moment plutesc baxuri întregi de medicamente”, ne-a declarat Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, informează ȘtirideCluj

Roxana Contraș a fost atacată de către ecologistul Adrian Dohotaru, dar aceasta afirmă că dânsul a lansat atacuri la persoana ei fără nici o legătură cu activitatea ei profesională.

Șefa Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate a verificat zona și a adunat câte deșeuri a putut, fiind la datorie în acest caz grav. Aceasta a spus că pescarii din zonă au început să adune cutiile care plutesc pe apă

”Privitor la Lacul Tarnița, arăt că împreună cu colegii mei din cadrul Serviciului Salvamont am participat în ultimii ani la mai multe acțiuni de igienizare, curățenie si ecologizare în zona respectivă, fără a vă observa printre cei care ne-au susținut sau care au participat alături de noi”, a spus zilele trecute Rocsana Contraș.

Șefa Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate a organizat repetate acțiuni de control și igienizare a lacului Tarnița. 

Rocsana Contraș a sesizat Garda de Mediu pentru a se face verificări și în pădure, unde sunt medicamente aruncate. ”Trebuie verificate cutiile unde sunt ambalaje întregi. Posibil se va putea identifica cine le-a aruncat. Se pare ca de sus din DJ107P au fost aruncate. Tot versantul e plin”, a mai spus aceasta, conform StirideCluj.

Citește și: Boc nu găsește cadrul legal pentru a demola o construcție ilegală din centrul orașului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here