Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a anunţat, marţi, probabilitatea ca România să semneze un nou acord de tip preventiv cu FMI, cu ocazia unei mese rotunde, organizată de Banca Naţională.
„O ţară decide dacă este nevoie de un nou împrumut cu Fondul Monetar Internaţional. Oamenii politicii se pun de acord dacă un nou acord va fi benefic pentru România. Acesta este pasul numărul unu, iar pasul numărul doi este cel de a se justifica finanţarea internaţională, mobilizarea finanţării internaţionale. Răspunsul meu este probabil da (va fi un nou acord n.r.), luând în considerare dorinţa oamenilor politici de a consolida stabilitatea macroeconomică, de a avea o ancoră pentru aceasta, de a urma reformele economice, care nu au fost încă încheiate, dar ce este cel mai important, pentru a evita orice tentaţie de a face paşi înapoi”, a spus Christine Lagarde.

O nouă Misiune a FMI se va afla în România în perioada 17 – 31 iulie.

Boardul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a declarat, la sfârşitul lunii trecute, încheierea cu succes a acordului României cu FMI, al doilea acord de tip stand-by. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here