Miercuri, pe 19 iulie, de la ora 12:00, a avut loc la Aeroportul din Cluj-Napoca lansarea cărții Elicoptere în România. Cartea a apărut cu sprijinul cdr. av. r Romeo Bocănescu, compania ABC DEVELOPMENT, Trezoreria Documentelor și compania AIRBUS. Volumul a fost prezentat de editura „Ecou Transilvan” și autori, moderator fiind cdr. av.rtr. Luarențiu Buzenchi, care este și coordonatorul cărții.

Pasionații de aviație și cei interesați de istoria aeronauticii în România au avut oportunitatea de a descoperi și a se bucura de această carte specială. Lansarea cărții ,,Elicoptere în România” reprezintă un moment deosebit pentru iubitorii de aviație, oferind un prilej unic de a explora și înțelege evoluția și contribuția elicopterelor în istoria aviatică a țării noastre.

La microfon: Nadia Fărcaș

În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu unii dintre cei care au lucrat la această carte, oferind detalii suplimentare despre proiectul editorial al cărții și despre evenimentele viitoare în domeniu.

Nadia Fărcaș, directorul Editurii Ecou Transilvan, a precizat că este o mare onoare să lanseze o carte la Aeroportul Cluj-Napoca.

„Sperăm să lansăm mai multe cărți în domeniul aviației, să zburăm și prin paginile lor. Azi ne bucurăm de această carte ce ne aduce în fața noastră o istorie a elicopterelor care reprezintă pentru coordonatorul cărții și cei 11 scriitori ai acestei cărți un omagiu adus acestui aparat de zbor. Alături de amintiri și date bibliografie, în carte se detaliază diferitele tipuri de elicoptere, de la începutul istoriei lor și până în prezent. De asemenea, în carte se vorbește și despre riscurile pe care le reprezintă natura potrivnică. Îi invit pe toți să citească această carte pentru că este ușor de citit și plină de informații, trăiri și evenimente unice”, a precizat Nadia Fărcaș.

La evenimentul special al lansării cărții ,,Elicoptere în România”, care a avut loc la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, s-au adunat atât foști aviatori, care au adus cu ei experiența lor din istoria zborurilor, cât și actuali aviatori, atrași de pasiunea și evoluția domeniului aviatic. Aceștia au avut ocazia să ia cuvântul și să împărtășească gândurile și impresiile lor despre această carte inedită.

Aviatorii prezenți au apreciat eforturile depuse de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii ,,Smaranda Brăescu” Cluj și autorii cărții pentru documentarea și promovarea în mod autentic a istoriei elicopterelor în România. Aceștia au subliniat importanța păstrării și transmiterii cunoștințelor despre evoluția aeronauticii, subliniind faptul că această carte este o resursă valoroasă pentru cei pasionați de aviație și pentru istoria aviației în țară.

La finalul emoționantei lansări de carte, atmosfera a fost încărcată de un moment spectaculos în aer. Un survol impresionant al unei formații de elicoptere de la Baza 71 Aeriene Câmpia Turzii a marcat salutul din aer și a adus un sentiment de recunoștință și admirație pentru realizările aviației românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.