Dacă ești în căutarea unui instrument iscuist pe care să-ți faci mâna de programator, am strâns câteva opțiuni pentru tine. Vorbim mai departe despre funcții, modele, prețuri și, nu în ultimul rând, despre cum să-ți iei un laptop în rate.

MacBook Air 13”

Apple rămâne Apple, indiferent de eforturile rivalilor. Este varianta cea mai facilă din punct de vedere tehnologic (n-ai nimic de schimbat, instalat, adăugat). De-a lungul timpului, produsele Apple au căpătat o reputație ciudată în rândul programatorilor, care se simt uneori îngrădiți de sistemul de operare. Dar adevărul este că noul Air de 13 inch vine cu procesor i5, până la 16 GB RAM și un SSD iute. Totul într-un ultraportabil subțire și ușor. Și cu un design pe care niciun competitor nu-l poate egala. Prețul începe undeva pe la 6000 de lei la dealer-ul autorizat.

Dell XPS 15

Cu performanțe care țin pasul cu orice joc din 2019, XPS 15 este probabil mai râvnit în lumea gamerilor. Dar specificațiile de top, precum procesor i7 Six Core, RAM-ii de 16 GB DDR4 și placa grafică Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB DDR5, îl fac perfect și pentru programare. Mai ales programarea grafică sau de jocuri. Și, bineînțeles, poți să rulezi Linux pe el fără probleme, ba chiar vine cu Ubuntu preinstalat. Iar după ce te minunezi la informațiile tehnice, rămâi impresionat și de cum arată. Dell a reușit să facă un laptop puternic, dar și frumos, cu multe detalii care-l scot în evidență, cum ar fi fibra de carbon. Prețul se învârte în jurul sumei de 14.000 de lei. Dar primești mult laptop pentru banii ăștia.

Acer Swift 3

Undeva mai aproape de Pământ, cel puțin ca preț, se află noul Swift de la Acer. Cu proceosr din generația a 8-a de la Intel, 8GB LPDDR3 RAM și 256GB SSD, micuțul Acer nu va bate recorduri, dar nici nu te va lăsa la greu. Design-ul este și el îmbunătățit, finisajele de aluminiu adaugă un plus de profesionalism. Iar placa grafică dedicată GeForce MX150 se descurcă binișor la multitasking. Dar partea cea mai bună este eticheta, pe care stau inscripționați doar în jur de 3700 de lei. Un entry-level decent, pe care să faci greșeli, să le repari și să o iei de la capăt. De milioane de ori.

Lenovo Thinkpad Edge E580

În zona middle-range, și-a făcut intrarea și Lenovo. Deși nu e chiar cel mai portabil laptop, ecranul de 15.6 inch cu grafică Intel UHD 620 scorează bine în rândul pasionaților de Photoshop. Mai ales că vine cu 16GB RAM și spațiu 500GB SSD. E rapid, ecranul se mișcă bine și mai ascunde și câteva surprize mici, dar de efect. Cum ar fi Bluetooth 4.1 wireless și cititorul de amprentă. Îl găsești pe la 5000 de lei, dar sigur dai și de oferte speciale. 

Dar dacă vrei să faci treabă serioasă în acest domeniu, nu poți să faci compromisuri când vine vorba de obiectul muncii. Așa că primul pas în alegerea unui laptop ar fi alegerea unui card de credit, cum este CardAvantaj. Te ajută să împarți orice sumă, oricât de mare, în rate fără dobândă*. Și are parteneriate cu toate magazinele mari din domeniu, ca să cumperi exact ce ai nevoie. 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.