Ateu declarat, Horia Nasra, președintele interimar al organizației județene PSD Cluj, nu deține proprietăți imobiliare sau alte bunuri, conform declarației sale de avere. În 2015 a avut venituri de la Biroul Parlamentar al Aureliei Cristea de 10.922 lei și a mai încasat 48.816 lei, un salariu de pe un proiect european, derulat de AJOFM Cluj. Ne întrebăm cum s-a ajuns la colaborarea AJOFM Cluj cu Horia Nasra? Are vreo legătură faptul că directoarea adjunctă a AJOFM Cluj este membră a partidului social-democrat? De unde a donat Nasra pentru partid suma exorbitantă de 16.600 lei? Dar mai ales, de ce directorii agenției, Daniel Don și Otilia Niste pasează ”vina” unul pe altul. Ce se ascunde de fapt în spate?

 

Agenţia Judeţeană Cluj pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM ) Cluj este una din instituţiile din judeţ care avea cea mai longevivă conducere. Daniel Don, director executiv al instituţiei ocupă această funcţie din 2005, iar Otilia Nişte este director executiv adjunct încă din 2003. Horia Nasra spune că a încasat bani de la AJOFM pentru redactare de materiale:

”Am lucrat ca expert în cadrul unui proiect POSDRU al AJOFM Cluj – redactare de materiale, comunicare”, ne-a declarat Horia Nasra.

Daniel Don

Leapșa între conducătorii AJOFM Cluj

Daniel Don, director AJOFM Cluj, arestat la domiciliu pentru luare de mită și fals în declarații în formă continuată spune că cea mai în măsura să dea răspunsuri despre modul în care AJOFM a ajuns să colaboreze cu Horia Nasra, președintele interimar al social-democraților, este Otilia Niste, director executiv adjunct în cadrul AJOFM încă din 2003 și totodată actuală membră PSD, insinuând totodată legătura acestora de partid.

”Doamna Otilia Niste vă poate spune (n.r. – cum s-a ajuns la colaborarea AJOFM cu Horia Nasra), fiind fostă membră PSD, actuală membră PSD, director adjunct al AJOFM, responsabil pentru proiectul în care domnul Nasra a fost angajat”, a declarat Daniel Don, fostul director AJOFM Cluj.

În schimb, contactată telefonic, Otilia Niste, directoarea adjunctă AJOFM Cluj, este de altă părere și spune că nu ea a fost responsabilă de proiect și că acest lucru nu are nicio legătură cu PSD. Aceasta nici nu a vrut să comenteze despre faptul că Nasra e noul conducător al PSD Cluj.

”Nu am fost eu responsabilă pentru proiectul pentru care lucra Horia Nasra. Fiecare proiect are un coordonator ce a fost desemnat de către Daniel Don. Acești coordonatori își desfășurau activitatea, dat fiind contextul în care exista o decizie emisă de directorul executiv de la acel moment, Daniel Don.

De fapt, eram responsabilă, fiindcă eram directorul executiv al agenției județene și în momentul în care Nasra a avut contract cu AJOFM Cluj, dar nu pot să vă spun cu cât a fost remunerat Horia Nasra. Acest lucru nu are nicio legătură cu faptul că eu sunt membră a partidului social-democrat Cluj și în continuare sunt membră a aceluiași partid.

Faptul că Horia Nasra este noul președinte al social-democraților din acest județ, nu-mi creează nici bucurie, nici tristețe.

Încheiem discuția aici, cred că pe programul Agenției Județene de Ocuparea Forțelor de Muncă Cluj v-am răspuns”, a concluzionat închizând telefonul nepoliticos, actuala directoare adjunctă a AJOFM Cluj, Otilia Niste.

 

Nasra a donat la PSD mai mult decât PPT, Cristea și Oleleu

În plin scandal privind finanţările ilegale ale campaniilor electorale, care, la rigoare, ar putea duce până la dizolvarea partidelor de către instanţa de judecată, principalele formaţiuni politice şi-au publicat în Monitorul Oficial sursele din care s-au adăpat financiar anul trecut.

Că lipsesc banii negri sau că figurează gata albiţi deocamdată n-avem de unde şti, pentru că intrările de bani la partide publicate, conform legii, în Monitorul Oficial sunt cele declarate de aceste organizaţii, aşa că trebuie privite sub rezerva bunei sau relei credinţe a declaranţilor.

Aşa cum era de aşteptat, cel mai mare partid din România, ca număr de membri, PSD, raportează şi cea mai mare sumă de bani intrată în conturile partidului în 2014, de peste 14,8 milioane de lei, din care, cea mai mare parte, 14 milioane, din cotizaţii, restul venind din donaţii şi alte surse. Dintre clujeni, cel mai mult a investit în PSD liderul filialei judeţene, Remus Lăpuşan, care a donat partidului aproape 60.000 de lei şi a cotizat alţi 13.200 lei. El este urmat, într-un top al finanţatorilor roşii de ministrul Ioan Rus, prosper om de afaceri, care şi-a ajutat partidul cu 40.000 de lei. Consilierul judeţean Dan Canta a „decartat” 18.000 de lei. Practic la egalitate cu el este senatorul Alexandru Cordoş cu 9.400 de lei donaţi şi alţi 8.620 cotizaţi.

Surprinde ocupantul celui de-al cincilea loc în rândul finanţatorilor clujeni ai PSD Cluj-Napoca, Horia Nasra, care a donat partidului în 2014 16.600 de lei, mai mult decât vicepreşedintele consiliului judeţean, Ioan Oleleu (10.615 lei), fostul ministru, preşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea (11.500 lei) sau omul de afaceri Teodor Pop Puşcaş, care a cotizat la partid doar 9.800 de lei, scria Ziua de Cluj la acea vreme.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.