Adrian Oros, Minstrul Agriculturii este și nașul de cununie al tânărului Bogdan Pivariu. Sursa foto: actualdecluj.ro.

Într-un material scris într-o ediție precedentă, am prezentat dosarul penal al lui Bogdan Pivariu, tânărul candidat liberal la conducerea Primăriei Florești. Ce ne-a frapat a fost faptul că, în mod surprinzător, procurorul a cerut judecătorului să-l ierte pe Pivariu pentru că a fost prins beat la volan, considerând că nu este o faptă gravă. Faptul că procurorul a cerut toleranță din partea judecătorului pentru infracțiunea domnului Pivariu, s-ar putea să nu fie doar o coincidență.

Amintim că în octombrie 2015, Bogdan Pivariu a fost trimis în judecată, după ce a fost prins de polițiști la volan cu o alcoolemie peste limita legală. Tânărul liberal și-a recunoscut vina, prin urmare, judecătorul Eugen Gheorghe Crișan de la Judecătoria Cluj-Napoca a stabilit o pedeapsă perfectă pentru Pivariu: de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.

În ajutor pentru pedeapsa blândă primită de Pivariu, a sărit și Lucia Andreica, prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca care a solicitat judecătorului să-i aplice lui Bogdan Pivariu doar o amendă pentru că din punctul ei de vedere conducerea sub influența alcoolului nu este o faptă gravă. Am arătat în articolul precedent că poziția procurorului față de această cauză este de neconceput, deoarece în majoritatea cazurilor de conducere sub influența alcoolului, procurorii cer pedepse grele, considerând că inculpații reprezintă un adevărat pericol social. Ne-a frapat faptul că procurorul chiar l-a apărat în instanță pe Pivariu, cerând judecătorului să facă abstracție de cazierul rutier, spunând că ar trebui să se țină cont și de faptul că acesta are zece abateri contravenționale la regimul rutier, dar niciuna nu vizează consumul de alcool (a depășit viteza de șapte ori, a fost prins de două ori că folosea telefonul mobil în timp ce conducea și o dată a fost sancționat pentru nefolosirea centurii de siguranță). 

În concluzie, procurorul a preferat să-l apere pe inculpat și a cerut instanței condamnarea lui Pivariu la pedeapsa amenzii penale, susținând că ”o astfel de sancțiune este suficientă raportat la gravitatea faptei și la valoarea redusă a alcoolemiei”.

Bogdan Pivariu

Legături interesante

Faptul că procurorul a cerut toleranță din partea judecătorului pentru infracțiunea domnului Pivariu, s-ar putea să nu fie doar o coincidență. Spre exemplu, soțul doamnei procuror, Nicoară Cristian Andreica este ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj-Napoca. Această instituție a fost condusă de Toma Rus, directorul fermei de bizoni de la Recea Cristur. La inaugurarea acestei ferme, în anul 2014, a tăiat panglica și Nicolae Pivariu, directorul DSV Cluj. Cu alte cuvinte, tatăl inculpatului Pivariu se află într-o relație de amiciție cu fostul șef al lui Andreica, soțul procuroarei care în instanță a cerut toleranță față de Bogdan Pivariu. Despre această relație a scris și actualdecluj.ro, site local de știri care afirmă că Nicolae Pivariu ”a lucrat cu afaceriștii care au pus bazele fermei de bizoni la Recea Cristur, mai precis cu Toma Rus, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminaliății Organizate – un apropiat al senatorului Marius Nicoară, omul care i-a vârât în PNL și pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și pe Nicolae Pivariu”.  
Aceeași publicație spune că ”Nicoale Pivariu se lăuda că va dezvolta un punct de prelucrare a cărnii, pentru grupul afaceriștilor de la Recea Cristur”.

În imagine (de la stg. la dr.): Toma Rus, directorul general al BT Bison Ranch, Laurian Rus, primarul comunei Recea Cristur, Hans Kilger, proprietarul fermei de bizoni, Horea Uioreanu, fostul președinte CJ Cluj, Marius Nicoară, senator PNL, Nicolae Pivariu, director DSV Cluj.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here