Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 66 alin. (4) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, care prevede că persoanele private de libertate pot urma un program de formare profesională organizat de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, potrivit Agerpres.
Legea modifică art. 66 alin.(4) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în sensul majorării termenului în care persoanele private de libertate pot urma un program de formare profesională organizat de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, de la 9 luni la 12 luni, dar nu mai puţin de 3 luni, până la ultima zi de executare a pedepsei ori a măsurii educative sau până la data la care pot fi propuse pentru liberare condiţionată ori pentru înlocuirea măsurii internării într-un centru educativ cu măsura asistării zilnice.
„Persoanele private de libertate, începând cu finalul perioadei de carantină şi până la ultima zi de executare a pedepsei ori a măsurii educative sau până la data la care sunt propozabile pentru liberare condiţionată ori pentru înlocuirea internării cu măsura asistării zilnice, pot urma un program de formare profesională organizat de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cheltuielile necesare formării fiind suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj”, prevede actul normativ.

În legea în vigoare, doar persoanele aflate în detenţie care mai au de executat cel mult 9 luni până la ultima zi de executare a pedepsei pot urma un astfel de program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here