Arnold Schwarzenegger

Una dintre adevăratele legende ale culturismului și ulterior ale cinematografiei și politicii, Arnold Schwarzenegger, ar fi folosit în tinerețe steroizi procurați din România, de la fabrica de medicamente Terapia Cluj.

Alexandru Butoi, medic specializat în antidoping, a povestit în cadrul unui interviu pentru Agerpres despre efectele nocive ale folosirii steroizilor. Acesta și-a susținut părerea cu exemplul celebrului Arnold Schwarzenegger, despre care a spus că a folosit Naposim, un medicament produs de fabrica Terapia din Cluj-Napoca.

Culturistul a fost născut în Austria și a câștigat de cinci ori concursul de culturism Mr. Universe și de șapte ori titlul Mr. Olympia, după care a activat în actorie și a jucat în filme de acțiune, precum ”Conan the Barbarian”, ”Commando”, etc.

Arnold Schwarzenegger avea două bypass-uri coronariene

Alexandru Butoi, medic ce a activat în domeniu 15 ani, relatează și următoarele: “Pentru că oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport. El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial.”

Citește și https://gazetadecluj.ro/arnold-schwarzenegger-invitat-la-cluj/

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here