Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să discute joi propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției primite de la Camera Deputaților, fiind așteptat să dea și un aviz.

Conform ordinii de zi publicată a CSM, plenul urmează să analizeze propunerile legislative pentru modificarea și completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Cu o săptămână în urmă, CSM anunța că a primit de la Camera Deputaților o solicitare pentru avizarea, până pe 9 noiembrie, a celor trei propuneri legislative privind modificarea și completarea Legilor Justiției, precizând că acestea vor fi transmise pentru consultare instanțelor și parchetelor.

Marți, Adunarea Generală a procurorilor din DIICOT a votat cu o largă majoritate împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției.

Miercuri, DNA și Parchetul General au respins la rândul său proiectul.

De asemenea, aceeași opinie au avut-o și două asociații de magistrați, respectiv Asociația Procurorilor din România și Forumul Judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here