Liberalii ar putea intra la guvernare, dacă preşedintele Traian Băsescu numeşte un premier al PNL.

Declaraţia a fost făcută astăzi dimineaţă de liderul PNL, Crin Antonescu, la Radio Guerrilla. 

 

După ce luni, liderul PNL, Crin Antonescu, excludea orice formulă de colaborare cu PD-L şi Traian Băsescu, marţi acesta a revenit asupra situaţiei. Antonescu are însă o condiţie majoră pentru a colabora cu democrat-liberalii – numirea de către pr4eşedintele Traian Băsescu a unui premier liberal.

"Singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea cu PD-L aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi în cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a spus Crin Antonescu. 

Călin Popescu Tăriceanu spunea luni, înaintea şedinţei Biroului Politic Central, că PNL şi PSD au fost unite doar de  proiectul Johannis , iar din moment ce această variantă a fost eliminată, liberalii nu ar trebui să fie "căţeluşul" social-democraţilor.

Însă, Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali a afirmat marţi dimineaţă că PNL  nu ar trebui să mai facă alianţă cu democrat-liberalii, ci să rămână în opoziţie. "România are nevoie urgentă de un Guvern. A câştigat Băsescu, să rămână un Guvern minoritar PD-L", a declarat senatorul Haşotti, la Realitatea TV.

 

Liana Mureşan
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here