PNL si-a stabilit candidatii pentru parlamentare. Prin urmare, printre candidatii liberali clujeni se numara Marius Nicoara, Horea Uioreanu, Lucia Morariu si taranistul Horea Dan.
Apropierea alegerilor parlamentare i-a obligat si pe liberali sa îsi definitiveze lista cu candidatii pentru noul legislativ. Lansarea candidatilor PNL pentru alegerile generale din 30 noiembrie a avut loc la Sala Polivalenta din Bucuresti. Ceremonia a fost condusa de Bogdan Olteanu, seful campaniei electorale, printre cei care au luat cuvântul numarându-se Calin Popescu-Tariceanu, Crin Antonescu, Petre Roman si Renate Weber.
Candidatii liberali desemnati sa candideze în judetul Cluj pentru Parlament nu au fost o surpriza pentru nimeni. Prin urmare, în colegiul senatorial 1 din Cluj-Napoca va candida secretarul de stat Aurel Netin, iar în colegiul 2 secretarul de stat Lucia Morariu, care îi va avea de înfruntat pe actualul senator UDMR Peter Kovacs Eckstein, democrat-liberalul Serban Radulescu si pe conservatorul Decebal Manole, care candideaza sub sigla PSD. În ceea ce îl priveste pe Marius Nicoara, fostul presedinte al Consiliului Judetean, acesta îsi va depune candidatura în colegiul senatorial 3, unde îi va avea ca si contracandidati pe actualul deputat PSD, Vasile Puscas, pe Steluta Racolta (PD-L) si Petho Sigismund (UDMR). Iar actualul deputat Mircea Pusca îsi va încerca norocul în colegiul senatorial numarul 4. În municipiul Cluj-Napoca îsi va depune candidatura în colegiul 2 pentru Camera Deputatilor taranistul Horea Dan, care candideaza din partea PNL. Acesta se va ,,bate” pentru voturi cu democrat-liberalul Daniel Buda, cu Laura Pop (PSD) si Szenczi Binka (UDMR). Tot în municipiu, s-a înscris în cursa pentru un mandat de deputat în colegiul 3 Ioan Petran. Colegiul numarul 5 pentru Camera Deputatilor a fost rezervat pentru actualul deputat Horea Uioreanu, care îi va înfrunta pe Iuliu Pacurariu (PD-L) si pe social-democratul Ivan Ilarie. Tot pentru un mandat de deputat si-a depus candidatura si Marius Mânzat, care se va ,,bate” în colegiul 6 cu Cornel Itu (PSD), Ovidiu Calin (PD-L) si Vancsa Aron Pal (UDMR). Batalia pentru colegiul 7 se va da între liberalul Avram Gal, Vasile Soporan (PSD) si Cristian Haiduc (PD-L). În ceea ce priveste colegiul 8 si 9, vor încerca sa obtina un mandat de deputat Virgil Pop si respectiv Marian Balaj.

Potrivit lui Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj, chiar daca lista validata a liberalilor cuprinde 14 nume, cu trei dintre candidati înca se poarta negocieri. Prin urmare, colegiile 1, 4 si 10 pentru Camera Deputatilor îsi asteapta înca ocupantii, având în vedere faptul ca deputatul independent Mircia Giurgiu, consilierul local Steluta Cataniciu si Dacian Loi nu s-au decis înca daca vor sa faca parte din noul legislativ.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here