La începutul lunii februarie, Primăria Cluj Napoca a prelungit cu 90 de zile contractul pentru dezinsecția și deratizarea municipiului Cluj Napoca încheiat cu compania Coral în anul 2006.

Administrația locală a făcut o licitație, dar procedura a fost contestată de compania DD Chim din Deva, astfel că atribuirea contractului a fost amânată.

Cei de la DD Chim au mai câștigat un contract similar, după același ”modus operandi”, în municipiul Deva. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, administrația locală condusă de primarul Devei, Mircea Muntean, a sistat procedura de licitație pe care ar fi trebuit să o câștige compania Coral și a acordat contractul firmei DD Chim, invocând procedurile de urgență!

Firma s-a trezit că este titulara unui contract de 1,5 milioane de lei pe 90 de zile, în condițiile în care contractul cadrul pe 4 ani era de 2,5 milioane de lei! Cazul a fost sancționat de Curtea de Conturi a României care a dispus refacerea icitației și atribuirea contractului către firma Coral.

Nu ar fi pentru prima dată când administrația Boc se prelevează de instituirea măsurilor de urgență pentru a atribui un contract extrem de valoros fără organizarea unei licitații.

Spre exemplu, despre alunecările de teren din zona Lomb se știa de ani buni de zile. Cu toate acestea, în 2016, Primăria Cluj Napoca a atribuit contractul ”Consolidare zona supusa alunecarilor de teren – Lomb f.n. – punere in siguranta si conservare lucrari”, în valoare de
8.290.000 lei, fără TVA, firmei TCI Contractor General. Atribuirea a avut loc fără licitație, administrația locală invocând o situație de ”extremă urgență” pentru atribuirea contractului respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here