Peste o suta de lideri din sindicat se vor prezenta, luni, 12 martie la Guvern pentru a-i cere premierului rezolvarea problemelor din penitenciare. Federația Sindicatelor din ANP  menționează că rezultatele concrete permise de Executiv în urmă cu 6 luni lipsesc, motiv pentru care FSANP cere demiterea lui Toader.

„Având în vedere că ministrul Justitiei, în mod evident după zeci de discuăţii sterile, nu are nici intenţia şi nici capacitatea de a rezolva problemele legate de plata celor peste 1 milion de ore suplimentare, a deficitului de personal şi a conditiilor precare de lucru, vom cere prim-ministrului sa se implice direct. Cerem aşadar plata celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate şi reluarea concursurilor de ocupare a funcţiilor vacante din sistemul penitenciar, acestea fiind blocate din dispoziţia ministrului Tudorel Toader, deşi deficitul este de peste 40% conform datelor furnizate de Ministerul Justiţiei”, transmite FSANP, printr-un comunicat de presă.

La protest vor fi prezenți și sindicaliștii din poliție.

Sindicaliştii spun că vor propune premierului soluţii pentru eliminarea discriminărilor din domeniul salărizarii şi pensionarii agenţtilor şi ofiţerilor din penitenciare, „având în vedere că măsuri recente adoptate de Guvern au dus la reducerea pensiilor cu 25 – 30% şi crearea unor decalaje de 2 – 4 mii de lei între diverse categorii de angajaţi de pe acelaşi nivel”, potrivit mediafax.ro

„Vom solicita de asemenea demiterea ministrului Justitiei pentru incompetenţă şi lipsă de viziune, cu precizarea că până la momentul întalnirii cu prim-ministrul Viorica Dăncilă vom face public un Raport privind dezastrul mandatului Tudorel Toader la Justiţie”, transmite Federația.

Protestele în toate penitenciarele din țară vor fi demarate dacă revendicările nu vor fi acceptate, sustin sindicaliștii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here