„Ministrul Ligia Deca părea o tânără speranță, însă are aceleași reflexe securiste ca cei dinainte și ține legile educației la secret”, declară la RFI liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

„Așteptăm cu toții, suntem amenințați cu toții, ca să spun așa, că vin legile educației, niște legi pe care le așteaptă toată lumea, niște legi însă pe care nu le vede nimeni și eu sunt foarte dezamăgit de actualul ministru al Învățământului, care părea o tânără speranță, doamna Ligia Deca, însă vedem că are aceleași reflexe securiste ca cei dinainte și ține legile la secret, legile educației de care educație va depinde viitorul României, sunt făcute în spatele ușilor închise de către niște politruci, printr-o negociere politică, nu printr-o dezbatere reală, corectă, așa cum ar trebui să fie”, spune Ionuț Moșteanu, conform Mediafax.

Legea educației ar trebui votată de Parlament până pe 15 martie, conform calendarului inițial stabilit de coaliție. PSD a cerut însă prelungirea acestui termen, iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va exista o nouă discuție în coaliție și a precizat că pachetul legislativ nu poate fi votat mai târziu de începutul lunii aprilie, pentru că este un jalon în PNRR.

„O să încep cu această intoxicare, această informație falsă, această minciună pe care o transmit șefii coaliției sărăciei, domnul Ciucă și domnul Ciolacu. Nu este nici o grabă să fie adoptată noua lege a învățământului, fac o confuzie intenționată între un jalon PNRR care este la sfârșitul trimestrului III și legile educației. Nu scrie în PNRR că trebuie adoptate legile educației, scrie că trebuie luate niște măsuri în educație, niște măsuri în educație care pot fi luate și prin legislație principală și prin legislație secundară, se face un grup de lucru interministerial, adoptarea unei Hotărâri de Guvern, cu niște termene. Confuzia vine de la faptul că acel jalon în PNRR se cheamă tot ”România educată”, așa au scris în PNRR, ”România educată” și niște măsuri, care sunt niște măsuri, cum spun, nicicum un proiect amplu, care să fie un proiect de modificare fundamentală a învățământului. Deci măsurile alea din PNRR sunt una și se pot lua foarte simplu, pot fi făcute și, separat, vorbim de legile învățământului, care pot să stea o lună, trei, cinci, șapte, până ies niște legi previzibile, corecte, care să aibă în entru copilul, elevul, nu sindicate, profesori, interesele directorilor, politizări și așa mai departe, cum a fost până acum, pentru că asta a fost problema până acum”, încheie Moșteanu.

Citește și: Spitalul de Recuperare din Cluj va primi noi echipamente medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.