Europarlamentarul Daniel Buda a avut o întâlnire, în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Bolea Vladimir Iosif.

Șeful PNL Cluj a avut discuții foarte consistente și aplicate despre cele mai recente evoluții ale relației Uniunii Europene cu Republica Moldova.

„UE, România și statele membre sunt unite în sprijinul lor pentru Republica Moldova, susținând atât procesul de aderare al acesteia, cât și economia în contextul actual și provocările din regiune. Printre mijloacele de sprijin acordate se numără: Mecanismul de Protecție Civilă al UE, asistența macrofinanciară acordată sau liberalizarea temporară a comerțului în privința produselor care nu sunt deja complet liberalizate. Solidaritatea trebuie să devină noua realitate”, a scris Daniel Buda pe o rețea de socializare.

În cadrul întâlnirii bilaterale, cei doi demnitari au abordat și subiectul fermierilor și al agriculturii.
„Seceta, criza energetică, lipsa inputurilor din agricultură şi conflictul din Ucraina reprezintă riscuri și provocări pentru fermieri, indiferent dacă vorbim despre cei din interiorul Uniunii Europene sau din Republica Moldova. Situația ne cere să acționăm si să venim cu soluții. Moldova urmează parcursul european. Domnul Ministru și-a exprimat intenția de a alinia agricultura țării la standardele europene. Subiectele precum Farm to Fork sau reducerea îngrășămintelor au reprezentat de asemenea puncte importante ale agendei noastre.


🇲🇩 Statutul Republicii Moldova de ţară candidată la aderarea în UE demonstrează că reformele realizate de autoritățile de la Chișinău sunt de necontestat. Relația Uniunii Europene cu Republica Moldova trebuie să treacă la următorul pas, iar sprijinul în redeschiderea discuțiilor privind liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană prin eliminarea contigentelor tarifare pentru produsele moldovenești pe piața UE trebuie să fie următorul pas”, a mai precizat europarlamenarul român, Daniel Buda.

În încheierea mesajului său, șeful PNL Cluj a afirmat că că dialogul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova se va intensifica și mai mult, iar de la nivelul instituțiilor europenese va face tot posibilul ca dialogul și cooperarea să continue.

Citește și: Cetățean britanic prins pe Aeroportul Cluj după ce a accidentat o gravidă pe trecerea de pietoni


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here