eduard florea

În urma violențelor de la Capitoliu, au fost arestate mai multe persoane, printre care și un român pe nume Eduard Florea. Acesta era unul dintre membrii importanți ai unei organizații neofasciste din Statele Unite ale Americii, Proud Boys, și are mai multe probleme cu justiția americană, potrivit presei intenaționale.

NBC, citat de Adevărul, scrie că românul a fost arestat după ce agenţii federali i-au precheziţionat casa, în seara de marţi, 12 ianuarie. De aici, din locuinţa din Middle Village, Queens, el ar fi trimis mai multe ameninţări, unele postate online chiar în timpul şi după violenţele de la Capitoliu.

Reţinut marţi seară de agenţii FBI, după percheziţie, Eduard Florea ar fi trebuit să se prezinte câteva ore mai târziu, miercuri după-amiază, la sediul poliţiei, unde era aşteptat să dea declaraţii.    

Bărbatul racola adepţi ai lui Donald Trump. El ar fi intenţionat să organizeze o nouă acţiune în forţă la Washington şi încerca să adune cât mai mulţi oameni dispuşi să lupte, la propriu, pentru cauza lui Donald Trump.

Agenţii FBI care i-au percheziţionat casa au descoperit că în ultimele luni a transmis în permanenţă ameninţări cu moarte rivalilor lui Trump.

Potrivit presei americane, Eduard Florea ar fi fost foarte activ şi în timpul asediului Capitoliului, însă nu se ştie cu certitudine dacă a fost prezent la faţa locului, notează Adevărul.

Acuzat că și-a ucis soția

în 2014, Eduard Florea a fost arestat după ce în casa lui a fost găsit un adevărat depozit de armament.

Tot atunci, el a fost acuzat că şi-ar fi ucis soţia. Portalul Silive citează Daily News, care notează că românul a fost acuzat că şi-ar fi ucis soţia, strangulând-o chiar în timp ce aceasta o ţinea pe fetiţa lor în braţe.   

Acuzaţia de crimă nu a putut fi însă demonstrată, astfel că Eduard Florea a câştigat procesul. Totuşi, el a făcut un an de închisoare în dosarul armelor.

Odată liberat, românul s-a reîntors în organizaţie şi a câştigat total notorietate, devenind unul dintre cei mai apreciaţi lideri.

Citește și Suținătorii lui Trump și contra-protestatarii Antifa s-au atacat reciproc. Autorități lovite cu pietre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here