sursa foto- zcj.ro

Reprezentanții Huawei au prezentat la Cluj, în perioada 21-22 septembrie, în cadrul unei expoziții vizând tehnologia 5G, cele mai noi device-uri ale companiei. Printre produse se numără și o tablă destinată studiului remote.

Exopoziția Huawei a ajuns la Cluj prin intermediul unui camion care circulă și transportă tehnologie prin toate țările Europei.

Expoziția se află pentru prima dată la Cluj, în perioada 21-22 septembrie, aducând cele mai noi tehnologii dezvoltate de Huawei.

„Anul trecut am adus echipamentele 5G ca oamenii să le vadă, să fie siguri că există și că pot fi implementate. Anul acesta, dat fiind faptul că deja se comercializează 5G-ul și deja se implementează, am decis să aducem niște lucruri mai interactive, ca vizitatorii să înțeleagă exact ce presupune acest 5G și ce pot să facă în calitate de consumator”, a transmis unul dintre reprezentanții Huawei.

Expoziția a abordat prezentarea soluțiilor și produselor de top Huawei, precum și a celor mai bune practici de afaceri în domeniul 5G.

Expoziție 5G Huawei/ sursa foto- zcj.ro

Parte dintre cele mai recente dispozitive VR ale companiei Huawei sunt:

  • Huawei P40 Lite 5G, cel mai ieftin telefon din România pe categoria de activitate 5G;
  • Huawei P40 Pro, cel mai puternic telefon din piața din România la momentul actual, are 4 camere și deține o capacitate de 8 GB memorie RAM, prezintă anduranță a bateriei ridicată și performanță pe partea de fotografie;
  • Huawei Watch GT 2.

Ceasul Huawei GT 2 de damă este de 42 mm, prezintă un design plăcut, feminin. Pe lângă funcționalitățile de monitorizare a activității sportive, ceasurile Huawei dețin funcționalități pe partea de sănătate, monitorizând pulsul, nivelul de oxigen din sânge, nivelul de stres. Ceasul de bărbați este de 46 mm și permite o tehnologie suplimentară față de ceasul de damă întrucât are o dimensiune mai mare. Are funcționalitatea de a răspunde la apeluri telefonice, de a purta conversații la ceas, fără a deține SIM, la o distanță de 30-40 de metri de telefonul propriu-zis, potrivit informațiilor transmise de compania Huawei.

Când investesc, consumatorii nu se gândesc neapărat la ce, ci la de ce. De ce să alegi un ceas Huawei?

„În primul rând pentru că sunt mai accesibile ca preț. În al doilea rând, pentru că au funcționalități mai multe, din punct de vedere al monitorizării sănătății, din punct de vedere al relaționării cu activitatea sportivă. Designul este și el un punct forte. În aceste condiții, produsele noastre se vând mai bine decât produsele concurenței, în cantități mai mari. Tocmai pentru atuurile acestea. Ceasurile noastre au anduranță de 14 zile de utilizare, mult peste competiție”, a explicat un reprezentant al Huawei.

În cazul celor mai noi telefoane Huawei, reprezentanții companiei au evidențiat anduranța bateriilor: „Telefonul ține inclusiv a doua zi fără a fi încărcat noaptea. Poți să-ți faci treaba a doua zi destul de bine cu el, fără să-l fi încărcat peste noapte.

Dacă ai 5-10 minute să îl încarci, te ține până seara, a doua zi, fără niciun fel de probleme. Dacă ai timp 30 de minute, îl încarci 70%, ceea ce înseamnă să mai mergi o zi cu el. Deci este foarte rapid pe partea de încărcare, are încărcare wireless, poate să încarce ceasul, căștile.

Huawei face și așa ceva – căști care se încarcă în cutiuța lor în momentul în care nu le utilizezi. Ai control direct pe telefon, vezi câtă baterie are fiecare cască, chiar și cutia. Le poți pune pe spatele telefonului și să-ți încarci astfel căștile sau ceasul – direct din bateria telefonului.”

Ce dorește compania Huawei actualmente este să dezvolte un ecosistem prin interconectarea tuturor produselor, de la ceas, telefon, la tabletă, laptop și board destinat studiului remote.

Unul dintre cele mai interesante produse Huawei rezente pe piață este board-ul destinat office-urilor și învățământului online. Tabla în cauză a fost lansată la finalul anului trecut și reprezintă o opțiune în cazul derulării cursurilor online, în contextul pandemic din prezent.

„Noi am dezvoltat tabla pentru office, dar mai ales pentru partea de remote learning. Ideea de bază este faptul că profesorul poate să aibă tabla acasă sau la școală, ceilalți copii să intre pe Zoom sau pe o altă aplicație de pe deviceuri-le lor de acasă, iar profesorul îi poate scoate la tablă. Copiii pot să vadă totul în timp real, este nevoie de o conectivitate foarte puternică – preferabil 5G. Profesorul îl conectează pe cel care vrea să răspundă, în același timp îi și vede pe toți, iar copilul de acasă scrie, rezolvă problema, și așa mai departe. Ce prezintă profesorul se se transmite pe fiecare device”, au declarat reprezentanții companiei.

În cadrul expoziției au mai putut fi experimentate:

  • tur virtual al 5G truck cu ochelarii AR;
  • 8k video streaming în timp real – datorită tehnologiei 5G;
  • 5G sense glove – o experiență VR implementată cu ajutorul 5G; poate _x001D_ utilizată în sectorul industrial, în medicina la distanță, traininguri VR, etc;
  • 5G end devices pentru consumatori;
  • Fotbal de masă – cu ajutorul 5G și Cloud VR
  • Ascbot AI Robot Car – Echipată cu Atlas 200 DK, mașina robot AscbotAI poate implementa funcții precum conducerea autonomă pe bază de linie, evitarea autonomă a obstacolelor și urmărirea obiectelor;
  • Echipamente 5G.
Expoziție 5G Huawei/ sursa foto- zcj.ro

Feedback-ul produselor Huawei pe piață este foarte bun

„Vindem cam tot ceea ce aducem, stocurile se epuizează foarte repede pe partea de wearables, laptopuri, tablete, iar pe partea de telefoane vânzarea merge mai bine decât ne așteptam. Foarte mult clienți încep să învețe că un telefon care nu mai are servicii Google poate avea toate aplicațiile uzuale pe el. Vorbim despre un telefon Android, nu despre un sistem de operare Huawei, dar care vine cu un ecosistem separat”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei din cadrul expoziției organizate la Cluj.

Ecosistemul în cauză se referă la sursa de instalare a aplicațiilor. Aplicațiile nu se mai instalează din Magazin Play sau din App Store. Produsele Huawei nu prezintă Google Mobile Services, ci o altă sursă – Huawei Mobile Services.

„Instalăm tot Facebook, dar direct de pe site-ul Facebook, nu din Magazin Play. Prin intermediul galeriei proprii Huawei, care s-a dezvoltat în ultimul an de la 100 de mii la 1 milion jumătate de aplicații, care poartă numele de App Gallery, telefonul are acces la sursele oficiale ale aplicațiilor, la producător”, a conchis reprezentantul Regiunii Ardeal al companiei. 

Alte produse prezentate la Cluj de către reprezentanții Huawei au fost: telefonul Huawei Mate XS 5G Foldable, Wi-Fi portabil 5G, tabletă conectată la un pen ce oferă posibilitatea utilizării acesteia sub formă de laptop și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.