După ce a anunțat că se retrage din funcția de președinte al USR Turda, pe motiv că ”nu poate spune ce nu crede”, Emil Turdean șochează din nou spectrul politic local, acuzându-i pe liberali că sunt ”dalmațieni”, acuzându-i că ”ori sunt cumpărați, ori au ”cadavre” și le este frică”. Declarația vine în contextul în care se discuta despre o unificare a dreptei, împotriva PSD.

”Dar eu vă spun: nu am încredere în cei de la liberali! Dacă ne uităm pe cine avem la nivel de județ, cine sunt liberalii, nu vreau să coborâm până la nivelul Turzii pentru că nu vreau să jignesc… Nu cred că liberalii diferă cu mult de restul spectrului politic. Nu cred! Că dacă ne uităm, din 1990 îl găsim pe Senatorul X, acum a trecut la ALDE, sunt aceeași. Să nu credem că lor nu le convin legile care dau liber, deschid orizonturile, măresc pragurilor unde poți să jonglezi printre legi. Le convin și oamenilor de afaceri, știu oameni de afaceri din Turda care au condamnări 3-4 ani cu suspendare și trebuie să dea la bugetul statului milioane de lei pentru evaziune fiscală. (…)

Cu liberalii am încercat să port o discuție, dar nu este cu cine să port o discuție, din păcate… Ei puteau face un pas deștept, când noi am fost la liberali și puteam să-l debarcăm pe Ștefănie de acolo, ei au spus că nu-i momentul. Se pare că, la ei, nu a sosit încă momentul. Ei tot timpul făceau alegeri interne. Se pare că ei ori sunt cumpărați, ori au „cadavre” și le este frică. Ceva se întâmplă! Singurul liberal „pur sânge”, de acolo, este profesorul Rigman. În rest, am curajul să spun că ei sunt „dalmațieni”!”, a declarat președintele USR Turda, Emil Turdean, într-un interviu acordat TurdaInfo(partea a II-a).

Nu este exclus ca liberalul Ciprian Rigman să fie pe ”gustul” lui Emil Turdean, pentru simplul motiv că a fost unul dintre puținii liberali care au participat la mitingurile de protest organizate de USR/T9. Ceilalți doi liberali, respectiv consilierul local Marius Riter și președintele organizației de tineret a PNL – Sergiu Marcu, care au mai participat și ei la proteste, nu sunt menționați printre liberalii ”pur sânge” (fiind considerați ”dalmației”, probabil), nefiind exclus ca doar Ciprian Rigman să aibă un pact secret cu Emil Turdean, pentru a părăsi PNL, în favoarea USR. Cert este că Ciprian Rigman nu se prea înțelege cu unii colegi din PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here