O femeie de 70 de ani, menajeră la o familie, urmează să-și petreacă zilele afară, dormind în gară sau autogară, după ce proprietarul subsolului unde locuiește bătrâna a decis să o scoată afară.

Primăria Cluj i-a aprobat o chirie de 900 ron/lună, cu următoarele condiții:

1) CF actualizat nu mai vechi de 30 de zile

2) contract de închiriere, înregistrat la ANAF”, se arată în postarea de pe Facebook a unei clujence.
Până acum, aceasta a reușit să o ajute cu tichete, dar vrea să îi ofere mai mult și roagă membrii comunității să o ajute, dacă au posibilitatea, cu chiria.

„Hai să o ajutăm cu o cameră + 1 baie, evident, cu o chirie de 900 ron/lună”, adaugă clujeanca.

A lăsat, totodată, numărul de telefon al doamnei Maria, pentru cei care se pot implica: 0759 805 823.

E nevoie de asistență socială
Mai multe persoane au precizat, în secțiunea de comentarii, că nimeni nu poate fi evacuat în sezonul rece, indiferent dacă respectivul chiriaș are contract sau nu, dar autoarea postării a revenit cu un răspuns mai puțin optimist, scrie Cluj24.ro.

„Nicio evacuare din imobilele cu destinație de locuință nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată. Atenție, aici e beci, nu locuință! Legea locuinţei nr. 114/1996”, spune ea.

Un clujean e dispus să o ajute cu plata chiriei
Totuși, oamenii speră să se aplice legea sau să existe o altă modalitate prin care aceasta să nu fie supusă dormitului în frig. Dar, ținând cont că locuiește într-un spațiu plin de igrasie, este mai benefic să plece de acolo și să stea într-un imobil modest.

Un utilizator a anunțat în comentarii că poate susține financiar chiria, dacă se găsește un imobil unde să poată rămâne, în condiții umane. Un altul a lăsat un link către o chirie care se încadrează în buget, fiecare contribuind cu cât poate pentru a-i oferi doamnei Maria o șansă la un trai decent. Dacă ai cum să contribui, sun-o la 0759 805 823, iar ea va fi recunoscătoare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here