”Forumul Judecătorilor din România”, asociație profesională a judecătorilor și ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, asociație profesională a procurorilor, au solicitat Ministrului Justiției, Tudorel Toader, abandonarea procedurii de revocare a Procurorului General al Românei.

La nivel național petiția prin care se cere ministrului Justiției renunțarea la procedura de revocare a  procurorului general Lazăr are susținerea a peste 1000 de magistrați. Magistrații clujeni ce au semnat această petiție sunt, Alin Amuscalite – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Panturu Valentin – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, Pantiru Florin, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Simon Oana – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Tătar Gabriel – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Sarca Delea Georgiana – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Peczi Anamaria – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Simon Dragoș – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Sendroni Mircea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Renyi Erika – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, Rares Ciausu – DIICOT ST Cluj, Pantea Marius – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Anca Lazar – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Fadei Pavel – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Ududec Ionel – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Birtoc Mihai – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Cristi Danilet, Tribunalul Cluj, Dobrescu Flaviu – Parchetul de pe lângă Judecătoria J Cluj Napoca, Horsia Alexandru – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Andreica Lucia – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Simon Antoniu –Curtea de Apel Cluj, Cosmina Chirila – Judecatoria Cluj-Napoca, Titu Adriana-Meda – DNA ST Cluj, Răşcanu Cristina – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, Ana Maria Chirilă -Judecătoria Cluj Napoca, Spuma Oana – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca,  Nicoara Ioana – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Ruxandra-Maria Pavel – Judecatoria Cluj-Napoca, Toader Mirel – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Marc Ionela Anca – Judecatoria Cluj Napoca, Bartok Szende – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Mihai Laura Adina – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Roxana Dan – Judecatoria Cluj Napoca, Lazea Corina – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, Sfîriac Mihaela – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, Radmacher Raul – DIICOT Serviciul Teritorial Cluj, Radmacher Carmen – Parchetul Militar Cluj de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, Adrian Popescu – Judecatoria Cluj-Napoca, Anca Maria Groza – Tribunalul Cluj, Botogan Claudiu – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Ududec Anca – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, Varga Sanda Daria – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Rad Anca Maria – Tribunalul Cluj.

 

Vă prezentăm câteva dintre argumentele celor două asociații menționate mai sus cu privire la solicitarea privind susținerea lui Augustin Lazăr.

 

”O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților (…).

„Forumul  Judecătorilor  din  România” și „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” afirmă că „desfășurarea unei proceduri de revocare cu nesocotirea rolului Consiliului Superior al Magistraturii, al cărui aviz are caracter consultativ, și fără a oferi un drept la apărare procurorului supus revocării nu ține seama nici de Rapoartele Comisiei Europene din cadrul MCV, nici de Criteriile de la Copenhaga, procurorii de rang înalt fiind trecuți practic sub controlul exhaustiv și nelimitat al Ministrului Justiției, fiind desconsiderat rolul Consiliului Superior al Magistraturii în gestionarea carierei acestor magistrați. Cât timp un procuror șef poate fi revocat la aprecierea discreționară a unui om politic, fie el și ministru al justiției, nu mai poate fi vorba de vreo independență, fiind creată o influență politică excesivă”.

 

Vezi întreg documentul AICI

5 COMENTARII

 1. NICIODATĂ NICI MACAR UN SINGUR PROCUROR SAU UN SINGUR JUDECĂTOR NU A AVUT BUNUL SIMT SA ISI CEARA SCUZE PENTRU SUTELE DE MII DE DEȚINUȚI POLITICI DIN PERIOADA COMUNISTĂ…ACESTI INDIVIZI CARE SUNT PLATITI DE POPORUL ROMAN CU SALARII SI PENSII CONSISTENTE…
  SUNT PLATITI CA SA FACA DREPTATE…
  IAR EI SEMNEAZĂ PROCOALE ILEGALE CU NISTE SERVICII SECRETE TRĂDĂTOARE
  DE NEAM SI TARA…
  TUPEUL ACESTOR INDIVIZI NU ARE LIMITA…
  SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFÂNT SA VREM NOI SÂNGE…
  UN POPOR POATE FI MANIPULAT …DAR NU VA ACCEPTA LA INFINIT ACEASTĂ URIAȘĂ TICĂLOȘIE CARE SE ÎNTÂMPLĂ DIN 1990 ÎNCOACE…
  MĂMĂLIGĂ VA EXPLODA DIN NOU…DAR DE ACEASTĂ DATĂ POPORUL VA FACE CURĂTENIE TOTALĂ…
  PE CINE NU LASI SA MOARA…NU TE LASA SA TRĂIEȘTI…

 2. Sa ne mai miram de calitatea dosarelor instrumentate si de solutiile propuse de cei care figureaza in lista de mai sus, daca indivizii nu stapanesc normele elementare ale limbii romane ? Nu mai vorbesc de ortografie ! Daca asa arata un segment al intregului numit Procuratura romana si daca or mai fi oameni in sistem care sa-l sustina orbeste pe Augustin Lazar, nu trebuie sa ne mai asteptam la acea „fata morgana” numita Justitia independenta si nici la ceva mai bine pentru aceasta tara!

 3. Bai procurori politizati, aici nu este un proces! Daca ar fi dupa voi, in Germania ministrul nu putea demite pe Procurorul general, pentru o declaratie simpla de presa! Asta al nostru e cufundat in haznaua plina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here