Ședința Consiliului Județean (CJ) Cluj a început, cu 31 de consilieri prezenți. Miza acestei ședințe este revocarea lui Ioan Oleleu din funcția de vicepreședinte și alegerea lui Mihai Seplecan în această funcție, și apoi acordarea atribuțiilor de președinte al CJ acestuia.

16:35 Comisia de validare a anunțat cine va lua locul lui Horea Uioreanu la conducerea Consiliului Județean Cluj. Pentru desemnarea vicepreședintelui Mihai Seplecan pentru a exercita atribuțiile de președinte au votat 19 consilieri județeni, iar împotrivă unul.

PSD a revenit în sală.

16:15 Mihai Seplecan a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean, cu 19 voturi pentru si unul împotrivă. Acesta a depus jurământul, ar a ales să stea în sală pe parcursul ședinței.

15:45 A început votul pentru alegerea unui nou vicepreședinte. Singurul nominalizat este Mihai Seplecan, de la PNL.

15:30 Curentul s-a luat în timp ce comisia de validare a votului număra opțiunile consilierilor rămași în sală. După ce a revenit, comisia a anunțat rezultatul votului: 10 buletine neîntrebuințate, un buletin nul, 19 voturi pentru și un vot împotriva revocării din funcție a lui Ioan Oleleu. Astfel, comisia de validare a constatat debarcarea lui Oleleu de la conducerea instituției.

15:05 S-a decis ca votul să se realizeze la urnă. Se votează dacă Oleleu va fi revocat din funcție.

Remus Lăpușan: ”Noi, cei din PSD, nu o să participăm la acest vot și luarea acestei hotărâri contravine legii. În consecință, ca să nu fie discuții, nu vom lua buletine de vot și ne retragem de la votarea următoarelor puncte de pe ordinea de zi.”

Așa cum arată Dorel Secară, chiar avizul negativ precizează că poziția serviciului juridic este consultativă, fără efecte juridice. ”Legea Contenciosului Administrativ ar fi foarte clară dacă primarul nu ar fi de la PSD”, spune Secară.

14:50. S-aajuns la proiectul de hotărâre pentru revocarea din funcție a lui Ioan Oleleu. Dănuț Canta de la PSD a atras atenția că avizul executivului este negativ. Simona Gaci a precizat că poziția sa ca secretar va fi trecută în procesul verbal al ședinței, dar alege să nu o mai spună.

14:30 PDL propune un amendament: în loc de auditor extern, CJ va constitui o comisie formată din șapte membri, din care trei membri să fie de la aeroport și patru de la Consiliul Județean, trei din serviciile de specialitate plus Ioan Oleleu. Amendamentul a trecut cu 21 voturi pentru, 3 abțineri și 1 vot împotrivă.

13:35 Se discută proiectul de hotărâre pentru aprobarea efectuării unui audit cu privire la pista aeroportului. Citiți pe larg discuțiile dintre aleții județeni AICI

13:25 Proiectele de hotărâre pentru schimbarea lui Ioan Oleleu au fost trecute la începutul ordinii de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here