În timpul mandatului său ca lider al partidului de guvernământ, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost responsabil pentru apariția OUG 13, care a introdus un prag la abuzul în serviciu și a generat un val de proteste în Piața Victoriei.

Recent, în Senat, s-a adoptat o lege prin care pragul la abuzul în serviciu a fost stabilit la 250.000 de lei, iar STIRIPESURSE.RO l-a întrebat pe fostul lider PSD cum vede revenirea în forță a acestei ordonanțe controversate. Dragnea a afirmat că atât acum, cât și atunci, Sistemul s-a opus deciziilor CCR care au impus pragul la abuzul în serviciu, iar opoziția actuală provine din dorința de a menține puterea procurorilor neafectată.
”Mi se pare ciudat! Există decizii ale Curții Constituționale, însă Sistemul nu dorește să respecte deciziile CCR și nu vor să impună prag la abuzul în serviciu. Atunci mințeau că vor să pună prag pentru mine, ceea ce era o minciună ordinară! Dar oare cât vom mai trăi în țara în care se refuză punerea în aplicare a unor decizii ale Curții Constituționale. Infracțiunea asta ”abuz în serviciu” nu mai există nicărieri în lumea civilizată. Există doar în România și este inspirată de sistemul sovietic. Asta cu ”abuzul în serviciu” este folosită de procurorii DNA ca să poată să agațe pe oricine, asta pentru că procurorii sunt brațul armat al Sistemului. Asta este toată discuția cu abuzul în serviciu. Dacă există un prag este mai greu pentru ei să mai utilizeze această armă.”, a declarat Liviu Dragnea pentru sursa menționată.

Întrebat dacă se așteaptă la proteste de stradă, Dragnea a spus ”Să vedem cât reușește SRI-ul să scoată și Sistemul. Până la urmă țara asta are sistemul pe care și-l dorește. Dacă noi nu respectăm decizii ale Curții Constituționale, ce așteptări să mai avem?


Liviu Dragnea a mai precizat faptul că în România se evită orice discuție pe temele serioase, care afectează întreaga populație, în schimb se promovează discuții artificiale.

”În Israel este vorba despre o reformă foarte serioasă a justiției, dar nici Israelul nu este ocolită de un Sistem subteran. De fapt, discuția nu mai poartă pe chestiuni profunde, pe putere de cumpărare, pe nivel de trai, pe politici publice care afectează o mare parte a populației. Discuțiile nu se poată pentru HG-uri, pe decizii luate pe șest în Guvern prin care se mai cedează din suveranitatea României. Nu, despre asta nu discutăm!

Abuzul în serviciu nu mai este luat în considerare de nimeni în lumea civilizată. La ei se iau în discuție teme importante, care afectează nivelul de trai al oamenilor. Ei discută despre hrană, despre energie, despre teme care cu adevărat afectează societatea, nu abuzul în serviciu.

La noi câți discută despre ceea ce se întâmplă despre fermierii români? Se discută că Ucraina a trimis în România cereale foarte ieftine, care au nenorocit fermierii români? Sunt cereale modificate genetic care au intrat în țara noastră. Cine discută despre situația fermierilor români?

oamenii trebuie să fie păcăliți și manipulați să discute despre un abuz în serviciu. Ce-i interesează asta pe români? Le pune mâncare în farfurie? Sub nicio formă nu!

Discutăm despre chestii serioase, cum ar fi faptul că SRI vrea să își ia înapoi atribuțiile vechii Securități? Asta afectează viața tuturor românilor, nu abuzul în serviciu. ”, a conchis fostul lider PSD.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește prăpădul în PNL : Vom muri politic în liniște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here