Miercuri, 6 iulie 2016, a fost aprobat noul Birou Permanent Județean Cluj de către BPN al PSD. Horia Nasra îl înlocuiește (cel puțin temporar) pe Remus Lăpușan și rămâne în funcția de președinte interimar al PSD Cluj.

 

După ce Horia Nasra a fost numit președinte interimar, la PSD Cluj s-a iscat o mică „revoltă”. Membrii partidului au mers la București pentru a-i cere lui Liviu Dragnea să schimbe președintele, pe motiv că decizia de numire a acestuia în locul lui Remus Lăpuşan s-a luat fără consultarea organizaţiei.

 

Dragnea susține colectivul tânăr

Chiar dacă procentajul rezultatelor PSD-ului la alegerile locale a fost destul de mic, Dragnea a hotărât că Nasra este cel mai potrivit pentru funcția de președinte, deoarece acesta susține că este nevoie de un colectiv tânăr.

„Am avut o întâlnire foarte scurtă în Biroul Permanent Național pentru a  lua o decizie administrativă după prezentarea demisiei de către domnul  Remus Lăpușan, președintele organizației PSD Cluj, la Târgoviște săptămâna trecută. Astăzi am aprobat o componență a Biroului Permanent județean interimar de a Cluj. După discuțiile pe care le-am avut în  ultimele zile cu colegii de-acolo, președinte interimar a fost desemnat domnul Horia Nasra, un tânăr coleg de-al nostru. Biroul Permanent Județean interimar este format din 25 de persoane, dintre care  majoritatea zdrobitoare este formată din tineri din Cluj, diverse ocupații, ingineri, profesori universitari, directori, conferențiari, notari. De asemenea, cei trei primari de orașe, la Turda, Gherla și Dej.  În continuare, domnul Remus Lăpușan este în echipa de conducere și  domnul primar de la Jucu. De asemenea, la organizația municipală Cluj nu mai era președinte, locul era vacant, domnul Horia Nasra va gestiona și această funcție. Această conducere interimară va fi în funcție până la  alegerile parlamentare din acest an. Speranța tuturor, a noastră, în  primul rând, și nu numai a noastră, ci a tuturor organizațiilor județene, este ca la Cluj organizația noastră să se deschidă către  societate și să aibă cu totul și cu totul alt mesaj”, a declarat Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, în conferința de presă susţinută după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Lucia Suciu, membru al partidului, a fost și ea contactată de reporterul Gazetei de Cluj, iar aceasta a susținut că era corect să se fi ales în urma supunerii la vot în cadrul unei conferințe județene.

“Nu am evitat niciodată să-mi exprim părerea publicului. Eu nu pot în acest moment decât să respect decizia președintelui, Liviu Dragnea. Aș fi dorit, dacă discutăm din punctul meu de vedere, o conferință județeană, ca acesastă echipă a lui Horia Nasra să fie legitimată în urma unui vot dat în conferința județeană. Președintele partidului a decis că nu este timp suficient pentru a organiza această conferință județeană, astfel vor rămâne prin numirea dânsului în această formulă. Îmi doresc  să avem cu toții succes la alegerile parlamentare. Ne pregătim pentru alegerile parlamentare, avem multă treabă și un volum mare de muncă, și vom aștepta rezultatele după alegeri”, a declarat Lucia Suciu pentru Gazeta de Cluj, primar al comunei Chinteni.

 

„Respect fiecare opinie a membrilor din PSD”

Întrebat cum de a acceptat această funcție de președinte interimar, Horia Nasra a răspuns că este o onoare pentru el, în ciuda rezultatelor alegerilor locale de anul acesta.

„Faptul că am fost numit în funcția de președinte interimar este o onoare și o responsabilitate și trebuie să promovăm generația de tineri, să muncim și să avem proiecte utile pentru clujeni. Faptul că mi-am dat demisia din funcția de purtător de cuvânt nu are nicio legătură cu faptul că am fost numit acum președinte interimar” a declarat noul fruntaș PSD.

„Eu am respectat fiecare coleg și fiecare opinie și voi respecta asta până în ultima zi în care voi fi membru al acestui partid. Îi respect pe colegii mei și le înțeleg punctele de vedere. Urmează să discut cu fiecare în parte și cu cei care sunt mulțumiți de situație, dar și cei care nu sunt mulțumiți.”

Horia Nasra a declarat că el va „remedia” situația cu colegii săi în momentul în care va discuta cu fiecare în parte și împreună vor ajunge la cea mai bună soluție.

„Doresc să vorbesc cu fiecare membru în parte, sa am discuții individuale și sunt convins că vom ajunge la cele mai bune soluții pentru clujeni. Nu este vorba despre un conflict în care cineva are de pierdut sau de câștigat în PSD, este vorba de adunarea unor idei pentru a face proiecte pentru județul Cluj”, a completat acesta.

Este, însă, nedecis dacă va dori să-și păstreze funcția de președinte PSD.

„Sunt doar de câteva zile președinte interimar, nu pot încă să comentez încă. Rămâne să muncesc și să văd dacă rezultatele muncii sunt mai bune decât la alegerile locale, iar apoi mai discutăm. Nu vreau să am nicio afirmație. Trebuie să muncim, și eu  și colegii mei iar apoi o să vedem ce se întâmple”, a încheiat Nesra.

 horia nasra

Cine este Horia Nasra?

Potrivit paginii sale personale, președintele interimar s-a născut în anul 1984 și a copilărit în municipiul Brad, județul Hunedoara, iar apoi în București. De câțiva ani, locuiește în Cluj-Napoca.

“Sunt amator de antropologie & istorie și am ca teme de interes comunicarea, advertisingul și politica. Nu am un model din punct de vedere al stilului de viață, însă, dacă ar fi să aleg între generozitatea lui Ghandi, genialitatea lui Napoleon și decența lui Steve Jobs aș opta pentru perseverența lui Michael Phelps”, se mai arată pe pagina web a acestuia.

Potrivit publicației Actual de Cluj, acesta nu a avut până în prezent un loc de muncă stabil.

Este absolvent de Istorie si Antropolgie, a fost purtătorul de cuvânt al PSD Cluj. Încet, a devenit principala voce din opoziţie, pentru că nu se sfieşte să scrie sau să ia poziţie legat de acţiunile lui Emil Boc. Nonconformist de felul său, a afirmat public că respectă toate religiile, dar că este ateu. Tatăl său este sirian de origine, fapt care explică, cel mai probabil, vastele sale cunoştinţe despre conflictul din Siria, precum şi despre tensiunile politice şi religioase din Orientul Mijlociu. Nasra a fost reales, anul trecut, preşedinte al tinerilor social-democraţi clujeni (TSD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here