Senatorul Cristian Lungu (PMP) semnalează un caz de construcții private care sufocă orașul Cluj-Napoca în mod abuziv, iar Primăria Cluj-Napoca nu are timp să răspundă la sesizări. De data aceasta, locatarii de pe Calea Dorobanților, nr. 96, blocul 21, scara 1 în ciuda nenumăratelor sesizări și reclamații către Primăria Cluj-Napoca sunt pe cale de a-și pierde accesul în bloc din cauza unei construcții cu autorizare de împrejmuire teren pe o altă stradă, mai exact pe strada Episcop Nicolae Ivan.

            Firma de construcții a obținut terenul în urma unei licitații organizate de bancă și e posibil să nu dețină încă autorizația de construcții din partea primăriei. Cu toate acestea au început să traseze marcaje peste terenul desemnat Asociației de locatari de pe Calea Dorobanților, nr. 96, bloc 21, scara 1.

            Parcarea ce a fost asfaltată anul trecut de către primărie deoarece aparținea Primăriei Cluj-Napoca, a fost marcată de către firma de construcții ca parte a terenului cumpărat, iar calea de acces din jurul blocului a fost secționată. Astfel, oamenii nu au cum să ajungă cu mașinile la intrarea principală, de abia se va putea trece cu un cărucior de copil. În cazul unei urgențe, ambulanța sau pompierii nu vor putea oferi ajutor medical locatarilor.

            De asemenea, schița de cadastru pe care se bazează aprobarea construcției noi nu arată realitatea deoarece nu se iau în considerare blocurile vecine de pe Calea Dorobanților, nr. 96. Zona pentru care a fost aprobată împrejmuirea de teren de pe strada Nicolae Ivan nu are vecinătate și astfel nu ar fi nevoie de acordul vecinilor. Cu toate acestea, pentru Calea Dorobanților unde firma de construcții a început, de fapt, să-și delimiteze terenul, conform prevederilor legale în vigoare e nevoie de acordul vecinilor, însă locatarii nu au fost convocați nici de către firma de construcții, nici de către primărie pentru dezbateri.

            Mai mult, Primăria Cluj-Napoca a refuzat să trimită planul de urbanism actualizat în vederea clarificării conformității aprobării de construcție, iar sesizările trimise de către locatari către Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca nu au primit niciun răspuns.

            Nu doar construcția ridică întrebări legate de conformitate, ci până și panoul de construcții afișat de către firmă care a fost pus în batjocură, nerespectând Ordinul 63/1998.

            Vor fi oare clujenii, plătitori de taxe și impozite de o viață întreagă dați la o parte pentru câștigurile private ale altora? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.