Programul de construire a locuințelor proprietate personală pentru cadre militare, soldați și gradați voluntari, precum și pentru personalul civil din armată, din Garnizoana Cluj-Napoca, continuă. Grup Taurus este dezvoltatorul care realizează construcția a peste 500 de locuințe pentru militari, proiect demarat de Ministerul Apărării Naționale (MApN) la Cluj-Napoca. În cele două locații, din Gheorgheni și Mărăști, se lucrează deja, în curând proiectul ajungând în faza de finisaje.

 

Programul de construire a locuințelor pentru personalul militar a început în anul 2009, prin semnarea convenției cu dezvoltatorul Grup Taurus, ales de reprezentanții ministerului. Negocierile și dezbaterile au determinat alegerea unui contractor optim pentru a asigura cele mai eficiente şi avantajoase condiţii pentru beneficiarii programului.

Potrivit certificatelor de Urbanism aprobate de Consiliul Local, și Planurilor Urbanistice Zonale pentru ansamblurile din cartierul Gheorgheni şi cartierul Mărăşti, în ședinţa din 11.08.2009, vor fi construite un număr de 219 unităţi locative tip casa şi 290 unităţi locative tip apartament, stabilindu-se şi valoarea  unitară maximală, pe tip de imobil, în care sunt incluse toate cheltuielile aferente gen: cheltuieli cu infrastructura, utilităţile, T.V.A.-ul, intabularea și altele. Suprafaţa imobilului destinată pentru programul de locuinţe este de 125 395 mp aceasta având expertiza cadastrală înregistrată şi avizată de O.J.C.P.I. Cluj cu nr. 71949 din 21.07.2009.

 

Ultrafinisate la cele mai înalte standarde

Locuințele pentru cadrele militare vor fi predate la cheie, ultrafinisate la standarde ridicate. De exemplu, geamurile termopan sunt de tip tripan, cu trei rânduri de sticlă, asigurând astfel un coeficient termic ridicat. Dotările din băi sunt la nivel ridicat.

Structurile de rezistență sunt performante, după ultimele normative, având instalații paratrăsnet. Rețelele edilitare sunt nou-nouțe, iar interioarele se personalizează în funcție de dorințele fiecărui cumpărător. Aceștia se coordonează astfel cu diriginții de șantier pentru reperele tehnice de execuție. În ambele ansambluri drumurile sunt noi, asfaltate, cu iluminat modern , centrale cu boiler, și rețele de internet.

La nivelul garnizoanei existau în 2009 în total un număr de aproximativ 1.500 de cereri din partea acestor categorii de salariaţi ai Ministerului Apărării. Pentru apartamente, prețurile încep de la 26.703,45 euro pentru locuințele cu o cameră, de 46, 77 mp, iar pentru case de la 68.911,92 de euro pentru o suprafață utilă de 110 mp.

ACDSee PDF Image.

8 COMENTARII

  1. Dupa 5 ani de program imobiliar pentru militari putem afirma ca se observa ceva mai mult succes decat la amsamblul Tower de langa Billa manastur. Articolul de mai sus e de o naivitate rara,

  2. In ritmul in care se lucreaza in casele respective se vor muta probabil copii sau nepotii nostrii. In loc de asfalt probabil in cel mai fericit caz ceva prietris, iar iluminat public probabil lumina de la Luna. Cat despre calitatea materialelor pt finisaje prezentate = cu ce se gaseste mai ieftin prin Dedeman sau Baumax …. Articolul spune cam ceea ce trebuia sa fie si nu realitatea.

  3. Lauda de sine nu miroase a bine… nu se scrie aici ca beneficiarii au fost practic fortati sa renunte la panourile solare, ca nu s-au respectat clauzele contractuale privind termenul de obtinere a autorizatiilor de constructie si incepere a lucrarilor, ca nu se respecta caietul de sarcini privind finisajele si construtorul nu executa anumite lucrari (de exemplu tencuielile exterioare).

  4. In cazul asta DNA si procurorii militari ar avea putin de lucru. Pana acum au fost ocupati cu altele, dar niciodata nu e prea tarziu. Trebuie anchetata Comisia Armatei, capi de pe la Bucuresti si bineinteles „Dezvolatatorii” ce s-au perindat pana acum.

    • asfaltu trebuie turnat de firma Diferit, insa la problemele pe care le are Taurus firma Diferit nu mai doreste sa lucreze in orice conditii. De fapt se stie ca nici o banca nu mai vrea sa-i crediteze. Noroc cu Dl. Ioan, ca le mai da ceva din rezerva strategica.

  5. D-lor de la Gazeta, va merge vestea prin Cluj ca stiti sa faceti anchete, ca aveti mirosul setat pentru ilegalitati, insa chiar m-am enervat cand Gazeta dvs face reclama unui cartier „greu incercat” de fiinte care exploateaza militarii, prin intimidare, tupeu, inselaciune pe fata. Aveti motive sa faceti o ancheta solida, mai mult ca sigur veti putea miza pe colaborarea pagubitilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here