Primăvara acestui an a reuşit să aducă schimbări în câteva secţii de poliţie din judeţul Cluj. Potrivit procedurii, agenţii interesaţi au putut concura în vederea obţinerii unor funcţii în conducere la diferite puncte al IPJ Cluj. Cine sunt cei care au preluat recent atribuţiile executive şi în care părţi ale judeţului îşi vor exercita funcţiile, aflaţi în materialul următor.

 

Potrivit datelor oficiale obţinute de Gazeta de Cluj, imediat după începerea anului poliţiştii s-au pregătit de participarea la concursuri pentru diferite posturi disponibile în secţiile din judeţ. Cu toate că anul nu s-a încheiat, iar instituţia în cauză anunţă că vor exista şi alte poziţii disponibile în viitorul apropiat, în ultime două luni zece comisari şi un subcomisar au trecut cu brio probele reuşit să dobândească funcţii în conducerea mai multor departamente şi secţii aferente Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

 

Turda şi Câmpia Turzii: şefi şi adjuncţi noi

Patru comisari din cadrul IPJ Cluj au promovat concursurile pentru funcţiile executive de la Poliţia municipiului Turda şi cea din Câmpia Turzii.

Potrivit datelor obţinute de Gazeta de Cluj, comisarul Diacenco Sergiu Dan este noul şef al serviciului teritorial de la Turda, alăturându-i-se în calitate de adjunct nimeni altul decât controversatul comisar Alexandru Vasile Băl.

Numele lui Diacenco este legat de celebrul dosar ”Barbarii de la IML Cluj”, unde acesta i-a anchetat pe Costel Siserman, Valentin Muntean şi Mugur Pop pentru decapitarea mai multor cadavre. Scandalul a fost pe atât de mare pe cât despre Diacenco s-ar fi vehiculat că lui nu a audiat martorii importanţi care ar fi putut face lumină în acest caz care a afectat serios demnitatea umană. În actele de la dosarul Judecătoriei Cluj-Napoca, se arată că poliţistulDiacenco a depus fotografii judiciare cu nişte cadavre, altele decât cele care au fost decapitate. Ajutorul dat fostului director al IML Cluj, Costel Siserman, de către procurori şi poliţişti este unul evident. Deşi cadavrele decapitate au fost filmate de poliţişti, filmarea nu apare la dosar. În plus, cadavrele au fost mutilate, de către un asistent medical, cu veleităţi de autopsier, Arany Levente, acesta nu a fost audiat de către poliţişti şi procurori. Asistentul Arany Levente, se mai arată în actele de la dosar, nu este angajat ca şi autopsier al IML Cluj şi în consecinţă nu putea intra în sala de autopsii.

Pe cealaltă parte, Alexandru Vasile Băl ar fi fost mediatizat într-un scandal cu un şofer de microbuz din Turda. În 2010 Vasile Buta, un şofer din Turda, a fost cercetat penal ca l-a lovit pe Alexandru Bal- atunci şef la Serviciul Rutier. Altercaţia a izbucnit în momentul in care şoferul a fost oprit în trafic si nu avea niciun document asupra sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj de atunci- Gina Pop- incidentul s-a petrecut în 2 iunie, în timpul unei acţiuni care îi viza pe transportatorii ilegali din Turda. „Poliţiştii rutieri au oprit pentru control un microbuz aparţinând unei societăţi comerciale din localitate, autovehicul condus de Buta Vasile, domiciliat in municipiul Turda. Cu ocazia controlului efectuat de poliţişti, conducătorul autoturismului a declarat ca nu are nici un document asupra sa”, a declarat Gina Pop.  Vasile Buta a fost amendat pe loc împreună cu taxatoarea de pe microbuz.

Tot în cadrul executivului, însă la Poliţia municipiului Câmpia Turzii şi-a intrat în atribuţii comisarii Fodorean Dorel Florian- ca şef, şi Rus Vasile Sebastian- ca adjunct.

Şi la Dej s-a produs o mică schimbare, după ce fostul adjunct al Secţiei 5 Poliţie Rurală a ajuns adjunct la Poliţia Municipală. Comisarul Câmpan Ioan Dan a promovat concursul pentru funcţia în cauză la începutul lunii mai.

alexandru bal

Şefii pe ”servicii”

Şi pentru că ce e mai bun se lasă la urmă, alţi cinci comisari şi un subcomisar au devenit şefi peste serviciile importante din IPJ.

În 14 martie 2017, comisarul Vaida Raul Viorel a devenit şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Şi înainte să mergem mai departe reamintim povestioara în care

Viorel Vaida, tatăl fostului ofiţer al DNA plecat subit în plin scandal al sifonărilor de informaţii, Raul Vaida Viorel, îşi acuză propriul fiu de furt, de influenţarea justiţiei, dar şi că l-a dat la bătrâneţe afară din casă. El spune că fiul său i-a sustras împreună cu fosta nevastă, Sica, 10.000 de lei din casă, bani destinaţi nunţii fiului cel mic, Ionuţ. Culmea este că Raul Vaida a spus că tatăl său spune numai minciuni fără să cunoască care sunt acuzaţiile care i-au fost aduse.

De asemenea, subcomisarul Bogdan Ioan a promovat concursul pentru şefia Serviciului de Investigaţii Criminale. Şef de poliţie în trecut, comisarul Ilie Dragoş Naiba va conduce din această primăvară serviciul Criminalistic, iar inspectorul principal de poliţie Vasile Iusco este noul şef la Serviciul de Ordine Publică.

La departamentul Serviciul Cazier Judiciar a obţinut funcţia prin promovarea concursului, doamna comisar Dorina Mirela Popescu.

Cu multe anticipări şi fără surprindere comisarul Gavriş Paul Gabriel şi-a păstrat statutul şi se va ocupa de Serviciul Rutier. Eh, la afirmaţia aceasta nu se poate să nu precizăm că această informaţie a prezentat-o în exclusivitate Gazeta de Cluj într-un articol publicat la sfârşitul anului trecut, în luna decembrie când după pensionarea lui Mirel Goia, Paul Gavriş a ocupat funcţia cu mandat intermediar, până ce a reuşit să promoveze concursul, în 28 martie.

 

Tot ce e mai bun…vine de acum

Într-un răspuns oficial primit de către cei de la IPJ Cluj se comunică faptul că în ultimele 30 de zile s-au mai organizat concursuri pentru funcţii de conducere în secţiile teritoriale din judeţul Cluj, însă candidaţii nu au obţinut încă avizul de promovare de la Poliţia Judiciară.

„Vă comunicăm faptul că în intervalul menţionat în solicitarea dumneavoastră, respectiv ultimele 30 de zile, s-au organizat mai multe concursuri în funcţiile de conducere la care se faceţi referire, însă nu au fost efectuate promovări, pentru numirea poliţiştilor în funcţii de conducere fiind aşteptat avizul de promovare în Poliţia Judiciară emis conform legii de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, arată Carmen Barbu Lenghel.

Gazeta de Cluj va încerca să ţină pasul cu ”puţinele” pensionări cu cântec din cadrul IPJ Cluj, dar şi cu numirile sau dobândirea funcţiilor executive din teritoriu. Până atunci, aşteptăm transparenţă în publicarea declaraţiilor de avere a celor menţionaţi mai sus, să scăpăm de îndoiala că n-ar fi ”băieţi buni” şi totodată îi sfătuim să fie mai incoruptibili decât colegii lor din dosarul ”Şpăgarii de la Rutieră” care se află pe rolul Tribunalului Cluj.

2 COMENTARII

  1. Nume noi la vremuri noi,inafara de comisarul Mirela Popescu care a fost pusa sefa la cazier ,ea provenind din vechea garda a lui pacuraru este o id****a in materie de politie,singurele atuuri ale acesteia sunt legate de darile afara din politiei a politistilor incomozi care nu executau ordinele lui pacuraru si muresan,

  2. Ai dreptate Daniel ! Blestemata aia de Popescu o frustrata sexual din Gherla , a fost sclava lui Hornisca din Apahida (paCURar ) ! Blestemate slugi ale diavolului ! ….dar toate se plătesc de la Dumnezeu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.