„Lotul Voicu”, condamnat la inchisoare de Inalta Curte
Imaginea justiţiei romane a a suferit o puternica lovitura saptamana aceasta dupa ce instanţa suprema a dat mai multe condamnari penale impotriva „lotului Voicu”. Pe langa senatorul PSD Catalin Voicul, Inalta Curte i-a condamnat şi pe fostul judecator Florin Costiniu cat şi pe oamenii de afaceri Costel Caşuneanu şi Marius Locic. Horararea ICCJ nu este definitiva, ea putand fi atacata in aceaşi instanţa dar in complet de mai mulţi judecatori.

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ),  a judecat saptamana trecuta cauza in care parlametarul Catalin Voicu şi mai mulţi oameni de afaceri şi judecatori au fost trimişi in judecata pentru trafic de influenţa şi faluri in inscrisuri.  Completul de trei judecatori ai Instanţei Supreme i-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pe senatorul Catalin Voicu, pe omul de afaceri Costel Caşuneanu  la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenţa iar judecatorul Florin Costiniu la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţa.  Senatorul Catalin Voicu a fost judecat pentru mai multe fapte penale, doua traficuri de inflenţa şi un fals, instanţa stabilind pedepsele pentru fiecare şi procedand la contopirea acestora. Astfel, Catalin Voicu pentru cele doua infracţiuni de trafic de influenţa, instanţa l-a condamnat la 4 şi respectiv 5 ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de 1,2 ani de inchisoare, el urmand sa execute pedeapsa cea mai mare, adica 5 ani. Instanţa suprema a precizat ca se deduce din pedeapsa de cinci ani perioada de arest preventiv executata de Voicu, din 30 martie 2012 pana in 18 iulie 2011.

Un proces

Senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Caşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi in judecata de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la inceputul lui 2010, pentru trafic de influenţa, complicitate la trafic de influenţa, cumparare de influenta şi, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata. Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuala a ICCJ, a fost judecat pentru complicitate la trafic de influenţa, Costel Caşuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenţa, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenţa, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de corupţie.

Procurorii au afirmat ca in perioada iulie – septembrie a anului 2009, Catalin Voicu, „prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Caşuneanu, in doua tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, in schimbul intervenţiei pe langa magistraţi din cadrul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – in persoana lui Florin Costiniu -, in vederea adoptarii unei soluţii favorabile societaţii comerciale la care omul de afaceri era asociat. In plus, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa poliţişti pentru a-i determina sa propuna o soluţie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale. Catalin Voicu a stat in arest preventiv un an şi 4 luni, o buna parte din acest timp continuand sa primeasca indemnizaţia de parlamentar. Şi ceilalţi 3 inculpati au fost arestaţi preventiv, dar in data de13 aprilie 2010 au fost puşi in libertate.

Andrei Tomoş

2 COMENTARII

  1. VORBITI PROSTII, RETEAUA DIN TERITORIU ESTE ACTIVA ,SE FAC ULTIMILE ARANJAMENTE PENTRU POSTURILE CARE RAMAM VACANTE DUPA DEMITEREA SEFILOR ACTUALI. COLEGUL NOSTRU CANTOR MARIUS SEF SERV. CORP CONTROL PE CARE L-ATI ANCHETAT ANUL TRECUT PENTRU SPAGA SI TRAFIC DE INFLUENTA {OFEREA POSTURI IN MINISTER}A FACUT DEJA O PRIMA TATONARE PENTRU UN POST CAND A FOST DOAMNA MINISTRU LA CLUJ. OFERA SPAGA SI INFORMATII {TURNATORII} DESPRE ACTUALII SEFI CA SA FIE DEMISI. URMATOAREA RUNDA DE TRTONARE LA MINISTER.

  2. Pe acest individ CANTOR MARIUS „secretar de stat” l-a ajuns blestemul oamenilor pentru „binele” facut. Este ca o gaura neagra cei ce se apropie de el se discrediteaza si pierd totul, toti care au mers pe mina lui au piedut totul. Un proverb spune „cand te departezi de Dumnezeu ,dracul te ia in brate si iti da tata. Ca sa isi atinga telul ar vinde si pe masa. Este un om malefic disperat dupa sefie, terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here