Vânătoarea ajută sau dăunează mediului? Probabil unii oameni ar spune că ajută, că reduce numărul prea mare al animalelor de pradă care se înmulțesc și de asta populațiile lor sunt prea numeroase, alții ar spune că dăunează, că animalele nu ar trebui să fie ucise.

Vânătorii consideră că populațiile de animale sălbatice trebuie menținute în echilibru, asta înseamnă că trebuie protejate speciile de animale sălbatice pe cale de dispariție și redus numărul prea mare al anumitor specii de animale sălbatice de vânat.

Spre exemplu, dacă nu ar fi vânătoarea de cerbi, populația acestor animale ar crește, iar numărul lor ar fi prea mare și ar avea un impact asupra oamenilor. Cerbii și căpriorii luptă pentru același tip de hrană, care se găsește în păduri, terenuri din zone sălbatice și alte regiuni. Specialiștii spun despre cerbi și alte specii de animale că sunt purtători de căpușe care provoacă boala Lyme.

Orice vânător este foarte entuziasmat când vânează un animal sălbatic pe care îl consideră un adevărat trofeu, cum este un cerb sau un mistreț sălbatic. El preferă să consume carne de animal sălbatic, despre care consideră că este bogată în proteine și este mai sănătoasă. De fiecare dată sărbătorește cu familia și prietenii evenimentul respectiv când vine acasă și împărtășește cu aceștia emoțiile trăite la vânătoare. Poate nu o să credeți, dar sunt vânători care după ce omoară un animal sălbatic mulțumesc Creatorului pentru acel animal, respectiv aduc o rugăciune lui Dumnezeu.

Vânătorii adoră să colinde pădurile, să doarmă la cort, să se bucure de natură, să trăiască o scurtă perioadă de timp în sălbăticie. Dacă îi întrebi unde se simt mai bine îți vor spune că în păduri, în natură, adoră să descopere poteci noi pe drumuri de munte, să vadă cum soarele coboară în spatele copacilor, să audă foșnetul frunzelor în bătaia vântului, să simtă vibrația și energia plantelor care le dă sănătate și vitalitate. Dacă îi întrebi care este cea mai bună mâncare, vor spune că cea mai grozavă masă pe care au mâncat-o vreodată este aceea în aer liber, pe jar, sau la proțap.  

Unii sunt pasionați de fotografie și realizează de fiecare dată fotografii minunate cu peisaje uimitoare și cu animale sălbatice. Pentru ei asta este o altă pasiune, încât nici nu mai contează dacă au avut sau nu succes la vânătoare. Cum este și de așteptat, ei postează multe fotografii pe Facebook sau pe alte rețele de socializare, astfel devin celebri sau infami, în funcție de ce cred în general oamenii despre ei. Părerile sunt contradictorii când vine vorba de vânători și vânătoarea de animale sălbatice, unii aduc laude, alții pot râde sau se pot amuza, iar o parte sunt împotriva vânătorii.  

Fiecare vânător merge la vânătoare cu un prieten devotat – un câine. Dacă este un grup de vânători, cu siguranță sunt mai mulți câini, care se împrietenesc sau urlă unii la alții, pentru a se lua la întrecere.

Entuziasmul la vânătoare le dă energie, uneori nici nu mai contează dacă e frig, dacă plouă, sau dacă au cizmele prăfuite și uzate. Emoțiile trăite la vânătoare îi fac să se simtă extraordinar, sunt momente unice care nu se pot compara cu nimic în viață. Unii uită de maniere, se manifestă așa cum simt, mai ales în momentele de adrenalină maximă când simt nevoia să țipe și să scape dintr-o situație pe care numai prin curaj o pot rezolva. Chiar așa este, pentru a fi un vânător bun trebuie să ai mult curaj și stăpânire de sine. Acesta nu este un sport pentru oameni fricoși. Sunt situații în care vânătorii sunt în pericol, când o clipă de neatenție îi poate costa scump, uneori chiar viața. Animalele sunt frumoase dar sunt și agresive când se simt amenințate. Vânătorii le consideră magnifice indiferent de cât de agresive sunt, iar când le vânează ei simt că sunt mai puternici decât ele și cu siguranță se laudă cu trofeul câștigat.

Mulți vânători sunt atât de pasionați de vânătoare încât nu-i deranjează să cheltuie o mică avere pentru echipamente profesionale și accesorii de calitate. Ei apreciază tot ce apare în materie de accesorii de vânătoare, accesorii de tir sportiv, acessorii outdoor, casti de vanatoare, lanterne de vânătoare, gadget-uri profesionale și alte lucruri interesante cum sunt accesoriile de pe CadouriVânători.ro unde găsești articole pentru acest sport la prețuri accesibile pentru toate buzunarele, dar și accesorii câini, atractanți, chemătoare și alte produse de vânătoare (rucsac, geantă, palărie, bască, lunetă, binoclu, cuțite, bricege, căști de protecție, camere de supraveghere, cărți de vânătoare, insigne, brelocuri, panoplii și altele).

Pentru acești oameni toate amintirile de la vânătoare sunt frumoase, ei sunt încântați de fiecare trofeu, de fiecare moment, unii recunosc când au greșit și au ratat prada, alții înventează povești incredibile, spun cele mai interesante minciuni despre peripețiile lor de la vânătoare. Toate aceste amintiri pe care ei le creează în călătoriile lor aventuroase, prin locuri sălbatice, le înviorează sufletul și durează toată viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here