ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a fost amendat de Tribunalul Cluj pentru că nu a pus în aplicare o sentinţă judecătorească prin care un subprefect demis trebuie repus în funcţie.

Premierul va plăti acum pentru că a refuzat să pună în aplicare o sentinţă judecătorească, prin care fostul subprefect de Cluj Gyorke Zoltan trebuia să fie repus în funcţie.   

Gyorke a fost demis din funcţia de subprefect într-o perioadă în care PSD guverna ţara. Între timp, fostul subprefect a atacat decizia şi a avut câştig de cauză, însă nici Ludovic Orban, cel care a preluat funcţia de premier după căderea Guvernului Dăncilă nu a pus în aplicare decizia instanţei.  

Decizia magistraţilor clujeni a fost anunţată de fostul subprefect al Clujului, joi, 12 noiembrie, pe reţelele de socializare.   

„Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea şi a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanţa a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentinţa Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curţii de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020″, se arată într-un comunicat postat pe Facebook de Gyorke Zoltan.  

Nici preşedintele Iohannis nu i-a făcut dreptate Fostul subprefect precizează că i-a adresat şi un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, pe aceeaşi temă, pe 20 august.Gyorke Zoltan nu a primit niciun răspuns de la preşedintele României.   

„Având în vedere rolul Preşedintelui României de a veghea la respectarea Constituţiei României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului preşedinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătoreşti de către Guvernul României şi l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluţia adoptată”, se mai arată în comunicatul fostului subprefect de Cluj, potrivit ”Adevărul”.

Sentinţa judecătorească la care se referă fostul subprefect a fost adoptată în luna iulie 2020. Atunci, o instanţă de judecată i-a dat câştig de cauză lui Gyorke Zoltan, printr-o sentinţă definitivă, însă Ludovic Orban nu a vrut să o pună în aplicare.   

Zoltan a fost până acum demis de trei ori din funcţie şi de fiecare dată a atacat deciziile în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză. 

3 COMENTARII

  1. Avem un guvern de impostori si hoti.Criminalii astia critica comunismul dar nu mai auzim pe nimeni sa critice fascismul. Banditii astia care fac genocid in tara il critica pe Ceausescu. Nu sunt medicamente, paturi cu oxigen si ei dau vina pe oameni. Oamenii nu poarta masti , oamenii nu respecta! Cat de nerusinat sa fie Iohannis sa promita ca va trimite bolnavii in alta tara daca va fi nevoie si cand este intrebat de reporteri sa spuna ca de fapt acest lucru nu se poate. Despre medicamente nu vorbeste nimeni , doctorii ies afara doar pentru bani dar nimeni nu striga ca nu sunt medicamente pentru bolnavi. Medici merita sa moara in conditiile pe care chiar ei le au tolerat. Rusine!

  2. Toata lumea critica rusii si pe Putin. Iata ca Putin are grija de tara si poporul lui. Medicii si oamenii de stiinta din Rusia au facut un vaccin pentru poporul lor . Bravo lor ca isi iubesc tara si poporul. Putin isi iubeste tara.

  3. Sunt curios cand va aparea primul premier sau ministru care va fi repus in functie prin hotarare judecatoreasca. Daca l-ati numit, nu exista alta posibilitate decat sa-l convingeti sa demisioneze sau sa-l promovati. Intrebati-l daca nu vrea ambasador; sigur scapati de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here